Beszédes köszönet

Mindent elmond az Orbán-kormány elmúlt három és fél éves teljesítményéről, hogy a miniszterelnöknek 2013 őszén a Coloplast összesen 700 fős nyírbátori és tatabányai munkahelyteremtő beruházását is az MSZP-nek köszönheti.

Orbán Viktor és a Fidesz 2010-ben egymillió új munkahelyet ígért. Munkahelyeket azonban csak a félmunkáért félpénzt biztosító közfoglalkoztatásban és a statisztikai kiadványokban teremtettek, így a sikerpropagandával ellentétben ma már kevesebben dolgoznak Magyarországon, mint a kormányváltás idején.

A külföldre menekült 300 ezer magyar munkavállaló is egyértelműen az Orbán-kormány rosszabb teljesítményét mutatja. Ám ennél is beszédesebb, hogy a miniszterelnöknek ma még a 700 fős nyírbátori munkahelyteremtő beruházást is az MSZP-s Veres Jánosnak kellett megköszönnie.

Megtehetné ugyanezt egyébként a kecskeméti Mercedes-gyár, a győri Audi-projekt vagy a nyíregyházi Lego-üzem kapcsán is, ahol szintén a szocialista kormány által tető alá hozott munkahelyteremtő beruházásokat sikerült átadnia. Gyöngyösön, Komáromban vagy épp Zalaegerszegen viszont bocsánatkérést várnak Orbántól, hiszen a gumiüzem meghiúsítása, a Nokia-gyár vagy a Flextronics tömeges leépítése miatti munkanélküliség is a Fidesz kiszámíthatatlan gazdaságpolitikájának következménye.

Az Orbán-kormányt 2014 tavaszán leváltó MSZP szakítani fog ezzel a romboló politikával, mert olyan országot akar, ahol mindenki dolgozhat, és aki dolgozik, az meg is tud élni a munkájából. Az elegendő munkahelyhez és tisztességes bérekhez szükséges beruházásbarát politika alapjain újra lehet indítani a ma még csak a kormánypropagandában száguldó gazdaságot.

Tukacs István,
országgyűlési képviselő