mszp.hu | Belföld | közlemény Pető Intézet
2017. március 17. 15:23

Beteg és baleset után gyógyuló emberek jövőjével szórakozik a kormány

Beteg és baleset után gyógyuló emberek jövőjével szórakozik a kormány
A kormány érzéketlensége és elképesztő szakmai dilettantizmusa miatt a Pető Intézetet elhagyja több olyan konduktor, aki beteg és baleset után felépülő emberrel foglalkozott. Ez is a Fidesz által kitalált kancellária-rendszer csődje: a kizárólag pártszempontokat érvényesítő kancellárok látványosan tesznek arra, hogy fel tudnak-e épülni a Pető Intézet betegei.
A betegeket gyógyító konduktorok fizetésére nincs pénz, miközben Magyarországon az elmúlt hat évben több mint 400 milliárd forintot öltek csak látványsportokba, és további tízmilliárdokat vittek haza a fideszes oligarchák és politikusok. Ráadásul a kancellár különösen fontosnak tartotta megalázni ezeket az embereket azzal, hogy az oktatói státuszukat elvette és a munkakörülményeiket jelentősen rontotta volna. Mivel semmilyen értelmes magyarázat nincs a lépésekre, az sem lehetetlen, hogy valamelyik fideszes haver kinézte az ingatlant, és most a kormány asszisztál a Pető Intézet tönkretételéhez.
 
Az MSZP követeli, hogy a kormány rendezze a Pető Intézet finanszírozását és tegye világossá, milyen jövőt szán a nagy múltú intézménynek! A kancellár pedig kérjen elnézést azoktól a szakemberektől, akik százaknak segítettek és segítenének abban, hogy mozogni, járni tudjanak, teljes életet élhessenek!
 
Pető András öröksége a magyar szellem értéke, amelyet nem rombolni, hanem megőrizni és minden rászoruló számára elérhetővé kell tenni. 2018-ban azért is kell leváltani ezt a kormányt, hogy ilyen hirtelen, értelmetlen és káros döntések ne születhessenek többé. 
 
Kunhalmi Ágnes, 
a Kulturális bizottság alelnöke

Kapcsolódó párttagok