mszp.hu | Belföld | betegek világnapja közlemény
2014. február 11. 14:56

Betegek világnapja – a Mesterházy-kormány rendbe teszi az egészségügyet

A magyar embereknek olyan egészségügyre van szükségük, amely biztosítja az egészségük megőrzéséhez, illetve a gyógyuláshoz szükséges színvonalas ellátást – függetlenül attól, hogy az illető hol lakik, vagy mennyi pénze van.

A tavasszal felálló Mesterházy-kormány támogatja és hatékonyabbá teszi a járóbeteg-ellátás és a mentőszolgálat munkáját. Felszámoljuk az ellátásban a területi különbségeket. Uniós forrásokból korszerűsítjük és fejlesztjük a kórházakat és a rendelőket.

Helyreállítjuk a minőségi terhes gondozást, megerősítjük a védőnői hálózatot. Minden leendő kismama számára elérhetővé tesszük a méhen belüli szűréseket, és biztosítjuk a magas szakmai színvonalú gyermekgondozást a születés után, ezzel is védve a gyermekek egészségét.
 
A Mesterházy-kormány általánossá fogja tenni a minőségbiztosítást. Elérjük, hogy az ország egész területén mindenki megfelelő minőségű egészségügyi ellátáshoz jusson. A minőségi ellátás biztosítékaként a gyógyászati beavatkozások minőségi jellemzőit kórházanként közzétesszük az interneten.
 
Újra létrehozzuk és megerősítjük a betegek jogait védő szervezeteket. A betegjogok egyéni és közösségi védelméhez megteremtjük a jogi és intézményi feltételeket, hogy jövőre már minden beteg nagyobb biztonságban érezhesse magát – legyen bárhol a magyar egészségügy rendszerében.

Kormos Kata,
szóvivő