Beutalási rend helyett beutalási káosz

Totális bukás az új beutalási rend, amit Pest megyében és a fővárosban kialakított a minisztérium. Az új rendszert a hivatali eljárási rend szerint a tiszti orvosi hivatalnak kellett megalkotnia, ám nincsenek kétségeink, hogy a Szócska Miklós által felügyelt egészségügyi államtitkárság szakmai hozzá nem értése áll a katasztrofális eredmény mögött.

A betegek órákig tartó utaztatása minden realitásnak ellentmondott. Olyan szakrendelők kaptak adott ellátási területet, ahol soha nem is volt olyan kezelés. Nem lehet teljesen hülyének nézni az embereket. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy Szócska Miklós időben felfüggesztette a szakmai
csőddel felérő rendszer végrehajtását.

Az egészségügy szétverése, az orvosok, ápolók és egészségügyi dolgozók külföldre űzése után most a beutalási rend kidolgozásában mutatkozik meg a hozzá nem értés. Ennek egyértelmű következménye a betegek egészségügyi ellátáshoz való hozzáférésének korlátozása mind térben mind időben.

Ami Pest megyében és a fővárosban most történt, részben már az egész országban tapasztalható, ezért nem maradhat következmények nélkül!

Felszólítjuk ezért Szócska Miklóst, találja meg a kialakult helyzetért a felelősöket, állítsa vissza az orvosszakmailag indokolt beutalási rendet, mert ha nem sikerül, azzal bizonyítja saját alkalmatlanságát is, és le kell mondania államtitkári posztjáról!

Garai István Levente,
országgyűlési képviselő