mszp.hu/kisalfold.hu | migráció
2015. június 12. 11:55

Biczi László - A kormánynak azzal kellene törődnie, hogyan segít Sopronnak

Önmagában nem az a baj, hogy sokan jönnek hozzánk, hiszen ezzel gyarapodhat városunk, de ez számos kihívással is jár - hangsúlyozta Biczi László 

Országos felháborodási hullámot váltott ki, hogy a Fidesz egy kifejezetten gyűlöletkeltő kampányba kezdett a bevándorlók ellen - közölte pénteki sajtótájékoztatóján Biczi László önkormányzati képviselő.

- A nyomorból és a háborúból menekülő emberek valóban komoly kihívást jelentenek Európa számára, de Orbán Viktor meglovagolta, kifordította, saját és pártérdekei szerint kihasználta ezt a problémát. Ez a gyűlöletkeltés szégyenletes és felháborító.

Hozzátette: a fideszes kormánynak inkább azzal kellene törődnie, hogyan segít az olyan városoknak, mint Sopron, ahova valóban tömegek érkeznek az egyre inkább elszegényedő keleti országrészekből. 

Orbán Viktor elutasítja az unió kérését, hogy Magyarország befogadjon 307 háborús menekültet, de azzal nem törődik, hogy Sopronba ezrek érkeznek egy jobb élet reményében.

Önmagában nem az a baj, hogy sokan jönnek hozzánk, hiszen ezzel gyarapodhat városunk, de ez számos kihívással is jár.

A soproniak biztonságérzete egyre rosszabb, a város útjain egyre több a dugó, alig lehet közlekedni, az óvodai, iskolai férőhelyek száma véges, ezek az intézmények is túlzsúfoltak és még lehetne sorolni.

Fodor Tamás és Simon István tegyenek azért, hogy Sopronban ne legyenek ilyen plakátok. Gondoljunk bele, a soproniak jelentős része Ausztriában dolgozik, ott járatja iskolába a gyerekét. 

Vajon mit szólnánk mi, ha Ausztria lezárná a magyar munkavállalók előtt a határt mondván, ne vegyük el az osztrákok elől a munkát. Már vannak ilyen hangok Ausztriában is, de mi sem szeretnénk, ha ezek a szélsőséges erők lennének ott többségben.

Ne engedjünk az öncélú, politikai gyűlöletkeltésnek, inkább oldjuk meg a valódi problémákat - zárta Biczi László.