Bizonyíték Tállai András hazugságaira: a Fidesz a brutális adóemelés kormánya

Bizonyíték Tállai András hazugságaira: a Fidesz a brutális adóemelés kormánya
A Fidesz a brutális adóemelés kormánya, mivel az elmúlt 6 évben bevezették a sárgacsekk-adót, telefonadót, biztosítási adót, baleseti adót, közműadót, chips-adót, tranzakciós illetéket, szociális adót, felemelték 27%-ra az áfát, nőtt az EVA, emelték a jövedéki adót, a cégautó-adót, a környezetvédelmi termékdíjat, az egészségbiztosítási szolgáltatási járulékot, a munkavállalói nyugdíjjárulékot – és még hosszan sorolhatnánk.
Az igazság az, hogy a legtöbb ember számára a nullával egyenlő a személyi jövedelemadó (szja) adókulcsának 1 százalékos mérséklése, hiszen a minimálbér esetében ez csak pár száz forintot jelent évente! Az szja kulcsának 1 százalékos csökkentésével a Fidesz a gazdagok zsebében hagy 120 milliárdot, hiszen a tízmilliós, százmilliós jövedelmek mellett ez a mérséklés nekik jelent sokat.
 
A Fidesz a lakásáfa csökkentését is a tehetőseknek találta ki, mivel a hétköznapi embereknek esélyük sincs új lakás építésére. A többség jelenleg azért küzd, hogy hónap végén is legyen mit ennie!
 
Az MSZP szerint nem a gazdagoknak kell még több pénzt adni, hanem a hétköznapi embereknek! Fontos az új lakások építése, de még fontosabb, hogy az alapvető élelmiszerek áfája csökkenjen 27-ről 5 százalékra, mert évente csak 5000-el több új lakás épül, enni viszont naponta kell tízmillió embernek!
 
MSZP