mszp.hu | Belföld | Sport
2016. november 19. 13:07

Bizottsági vizsgálatra szorul, mi zajlik a magyar úszósportban

Bizottsági vizsgálatra szorul, mi zajlik a magyar úszósportban
A hazai rendezésű vizes világbajnokság előtt újra botrányoktól hangos a magyar úszósport. Az elmúlt napokban az ország hét kiemelkedő magyar úszója és az Orbán-kormány egykori államtitkára, a szintén olimpiai bajnok Czene Attila is arról beszéltek, hogy a Magyar Úszószövetség vezetése és első embere egyfajta hűbéri rendszert üzemeltet az adófizetők pénzéből. Olyan állítások hangoztak el, miszerint a mai vezetés "diktatórikus módon vezeti a szövetséget", valamint "úri kegyként osztogatja a támogatásokat".
A vizes világbajnokság így sem lesz nehézségektől mentes. Az már nagyjából biztosra vehető, hogy a verseny idején nem jár majd a 3-as metró, Budapest egyik legforgalmasabb közlekedési csatornája, ami történetesen a VB helyszíne mellett halad el. Ezért, ha bő fél évvel a világverseny előtt az ország legeredményesebb magyar úszósportolói szinte egyöntetűen kiállnak a volt államtitkárral együtt, azt nem lehet figyelmen kívül hagyni.
 
Ezért az Országgyűlés sportért is felelős Kulturális bizottságának alelnökeként kezdeményezem, hogy a bizottság következő ülésén, amint lehet hallgasson meg tájékoztatót az ügyről a sportért felelős államtitkárságtól és a Magyar Úszószövetség vezetésétől.
 
Hiszünk abban, hogy a mindenkori sportvezetésnek az a feladata, hogy biztosítsa a lehető legjobb, legátláthatóbb és legkiszámíthatóbb viszonyokat azoknak a sportolóknak, akik az életüket teszik arra, hogy a legjobbat nyújtsák a világon.
A magyar sportfinanszírozás túlnyomórészt adófizetői pénzekre alapszik. Magyarország tartozik azzal minden magyar sportolónak, aki az országért is küzd a világversenyeken, hogy az elérhető legjobb feltételeket biztosítja a versenyhez, anélkül, hogy az utóbbi napokhoz hasonló méltatlan helyzet alakuljon ki.
Az országnak épp ezért joga van tisztán látni az úszósport háza táján.
 
MSZP

Kapcsolódó párttagok