2011. október 18. 14:22

Biztonságot és szabadságot Pest megyében!

Ott nincs biztonság, ahol nincs fűtés az iskolában, éheznek a gyerekek, csökkennek a fizetések, és vállalkozói vagyonba sorolják át az iskolákat!

Ott nincs szabadság, ahol felszámolják a Magyar Köztársaság legrégebbi demokratikus intézményét, az önkormányzatiságot!

Pest megye fideszes vezetése az elmúlt öt év alatt olyan döntéseket hozott, melynek eredménye 16 milliárd forintos adósság lett. A megye ingatlanjainak elzálogosítása, az intézményi rendszer működési problémái, múzeumok csökkentett nyitva tartása jellemzi a működést. A megyei fenntartású intézményekben a gyermekek éheztek, a rászorulók nem kaptak tankönyvet, a munkavállalók nem kapnak utazási költségtérítést.

Elkezdődött a fűtési szezon, a megyei iskolákban továbbra sincs fűtés, emiatt nincs tanítás, a helyzet az 50-es évek "szénszüneteit" idézi.

A kormány hiteget és tétlenül nézi a kialakult helyzetet!

Visszamutogatás és cirkusz helyett itt az ideje a cselekvő kormányzásnak és az azonnali intézkedéseknek. 2002-2010 között ilyen helyzet nem fordulhatott volna elő.

Összefogásra van szükség!

Pest megye problémái túlmutatnak a megye határain, ezért a fővárosiakkal közösen demonstrációt, utcai nagygyűlést szervezünk Orbán Viktor Nemzetgazdasági Minisztériuma elé.

Helyszín: Budapest, V. ker. Honvéd u. 13-15.
Időpont: 2011.október 19. (szerda) 18 óra

Állítsuk meg közösen a kormány ámokfutását, mentsük meg együtt megyénket, gyermekeink jövőjét!

Tóbiás József,
az MSZP Pest megyei Területi Szövetségének elnöke