mszp.hu | Belföld | tisztújítás 2016
2016. május 25. 09:29

Biztos, jól fizető munkát, megfelelő, korszerű egészségügyi ellátást, színvonalas, modern oktatást Békés megyében is!

Biztos, jól fizető munkát, megfelelő, korszerű egészségügyi ellátást, színvonalas, modern oktatást Békés megyében is!
A Magyar Szocialista Párt Békés Megyei Területi Szövetsége megtartotta a tisztújító küldöttgyűlését, ahol személyi kérdések mellett a kongresszusra való felkészülés jegyében hazánk jövőjét érintő fontos kérdésekben is egyeztettek.

A Fidesz elmúlt hatévnyi regnálása alatt kettészakadt az ország. Azonnali fordulatra van szükség, hogy a leszakadó milliók jussanak esélyhez a látványosan gazdagodó, urizáló kivételezettekkel szemben. A fiatalok, középkorúak tömeges elvándorlása miatt lassan kiürül Békés megye. Az elmúlt években nem történtek a térségünk fejlődését hosszútávon előmozdító, számottevő fejlesztések, e helyett csak a Fidesz megyei vezetői közötti viszály látszik. Ők magukkal vannak elfoglalva, tőlük változás nem várható.

Az MSZP egyértelmű célja, hogy biztos munkahelye legyen minden dolgozónak. Olyan, ahol nem csak éhbérért foglalkoztatják, hanem amiből meg is tud élni és el tudja tartani a családját. Ezért küzdünk az azonnali fizetésemelésért, amelynek a mértéke például a közszférában általánosan legalább 50% kell, hogy legyen.

Azonnali változásra van szükség az egészségügyben is! A kórházak államosításával, a nemrég végrehajtott hatalmas adósságátvállalás ellenére is az egészségügyi intézmények újra úsznak az adósságban. A kórházak és a szakrendelők immár több mint 50 milliárd forinttal tartoznak a piaci szereplőknek. A pénztelenség miatt kialakuló szomorú állapotokkal találkozhat mindenki, aki betegként vagy hozzátartozója látogatójaként ilyen intézményben jár. Csak a lelkiismeretes, emberfeletti teljesítményt nyújtó orvosoknak és nővéreknek köszönhető az, hogy a rendszer még nem omlott össze.

Az oktatás rendbetétele nem tűr halasztást! Békés megye hátrányos helyzetű gyermekei számára az egyetlen esély lenne a tanulás révén kiemelkedni. A Fidesz-kormány pedig ott tesz keresztbe nekik, ahol csak tud. 16 évre lecsökkentett tankötelezettség, lebutított szakképzési rendszer, a felsőoktatásba bejutást a számukra szinte lehetetlenné tevő nyelvvizsga-követelmények ‒ hosszasan lehetne sorolni a konkrét példákat, amelyek mind egy irányba mutatnak. Az oktatási rendszer egészét érintő értelmetlen és káros totális államosítás, amelyet a KLIK jellemez, csak hab a tortán, az új, hibás tankönyvekkel együtt.

Biztos, jól fizető munka, megfelelő, korszerű egészségügyi ellátás, színvonalas, modern oktatás ‒ ezek azok a kiemelt területek, amelyek az MSZP új megválasztott elnöksége előtt feladatként állnak.

Az MSZP megyei küldöttgyűlése megerősítette elnöki posztján Varga Zoltánt. Az új elnökség munkájában ezentúl a négy választókerületi elnök vesz részt: Miklós Attila (1. vk.), Czesznak János (2. vk.), Pluhár László (3. vk.), Fetser János (4. vk.).

MSZP Békés Megyei Területi Szövetsége elnöksége

Kettővel kevesebb!

2018-03-08 14:51