mszp.hu | Belföld
2021. július 07. 12:25

Biztos kezekben a csepeli HÉV – az államtitkár még azt sem tudja, hogy mikor kellett volna elkészülnie a felújításnak

Fónagy János államtitkár a csepeli HÉV kálváriájával kapcsolatos kérdésekre adott válaszával bebizonyította, hogy a dél-pesti közlekedés szervezése teljesen alkalmatlan kezekben van. Tóth Bertalan frakcióvezető kérdésére adott államtitkári válaszból ugyanis az derül ki, hogy „a csepeli HÉV teljes vonalán a terveknek megfelelően, 2021 szeptember 1-jén áll vissza a menetrend szerinti közlekedés.”

Ez azonban hatalmas hazugság! Ha Fónagy államtitkár átaludta volna az elmúlt egy év történéseit, akkor emlékeztetjük, hogy a terveknek megfelelően már 2020 decembere óta a teljes vonalon kellene közlekednie a HÉV-nek.

Ehelyett azonban már egy éve pótlóbuszok közlekednek, mert a kormány ismét szervezetlenül állt neki a munkáknak. A feladat pedig nem volt bonyolult: egy időben készüljön el a Kvassay-híd felújítása és a HÉV-vonala alatt átvezető két új közúti aluljáró, amire az atlétikai stadion miatt van szükség. A Fidesz azonban, érthetetlen módon, egyik helyről a másikra dobálgatta az atlétikai stadion ügyét, így a tervezés és a kivitelezés megcsúszott.

Mindezek után hogyan beszélhet az államtitkár arról, hogy a terveknek megfelelően halad minden? Hazudozás helyett végre biztosítani kellene a normális közlekedés feltételeit Dél-Pesten, és nem utolsó sorban vállalni kellene a felelősséget a kialakult káoszért!

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese