mszp.hu | Belföld
2019. november 12. 12:53

Biztosítsa a kormány az ingyenes szűrővizsgálatokat!

A Fidesz nem biztosítja az ingyenes prosztatarákszűrést minden érintettnek, annak ellenére sem, hogy évente mintegy 1300 férfi halálát okozza ez a daganatos megbetegedés. Ez egy újabb lesújtó statisztika, amelynek okozója a magyarországi orvoshiány, hiszen több szűrővizsgálat is csak a háziorvosok beutalójával ingyenes, viszont nincs elég háziorvos.
Már annyi betöltetlen háziorvosi praxis volt a tavalyi évben, hogy több mint 400 ezer ember nem jutott a saját településén ellátáshoz. A Fidesz szerint azonban továbbra sincs orvoshiány, de ez hazugság, amelynek a következményei emberéletekben mérhető.

A Fidesz nem teheti meg, hogy nem érdekli a magyar emberek élete és egészsége! Semmi sem lehet fontosabb az emberi életnél ezért meg kell növelni az egészségügy költségvetését, rendezni kell a háziorvosi ellátás tragikus helyzetét és azonnali hatállyal meg kell növelni a prosztatarák megelőzésének hatékonyságát!