Belföld | blog sajtószabadság Nagykőrös
2012. november 14. 11:03

Blogbejegyzése miatt 5,6 millió forintra perlik az MSZP-s képviselőt

Internetes blogbejegyzése miatt büntető feljelentést tett, valamint polgári peres úton 5,6 millió forint nem vagyoni kártérítést követel Nagykőrös kormánypárti polgármestere és a teljes Fidesz-frakció László Ferenctől, a képviselő-testület egyetlen szocialista tagjától, akit hónapokkal ezelőtt ugyanezért az írásáért már 50 ezer forint rendbírság megfizetésére köteleztek, majd további büntetésként képviselői tiszteletdíjának folyósítását is letiltották.

László Ferencet először a képviselő-testület ez év áprilisi ülésén büntették meg egyik blogbejegyzése miatt 50 ezer forintra, majd májusban arra hivatkozva, hogy nem fizette be önként az előzőleg rá kirótt büntetést, felfüggesztették a képviselői tiszteletdíjának folyósítását is. Az intézkedéseket később a megyei kormányhivatal törvénytelennek minősítette, de a határozatokat a mai napig nem vonták vissza. Az MSZP-s képviselő üldöztetése folytatódik, a már említett blogbejegyzésre hivatkozva a polgármester és az összes fideszes képviselő büntető feljelentést tett ellene, valamint polgári peres úton személyiségi jogaik megsértésére hivatkozva 5,6 millió forintot követelnek tőle. Az utóbbi ügyben az első tárgyalás december első napjaiban lesz a Budapest Környéki Törvényszéken.

Egyértelműen látszik, hogy Nagykőrös fideszes városvezetésének célja az ellenzék megfélemlítése, a demokratikus alapjogok mellett kiállók ellehetetlenítése, amely érdekében semmilyen eszköztől sem riadnak vissza!

MSZP Nagykőrösi Szervezete