2012. január 04. 13:39

Bohém élet az Operában

Egyes hírek szerint, míg közel több tízezer ember tüntetett a Magyar Köztársaságért, addig az Operában az új fideszes alaptörvényt ünneplő "méltóságok" nemcsak pezsgőztek örömükben, de pitiáner magatartással vétették észre magukat.

A közpénzből milliós keresettel rendelkező politikai vezetők, tehetős vállalkozók kristály hamutartókat és réz korlátgömböket loptak a nemzet egyik leghíresebb építményéből, sőt, némelyek ki sem fizették számláikat, több tízezer forintos adósságot hagyva maguk után.

Amennyiben ez igaz, akkor sem tudunk ezen nagyon csodálkozni. Az a baj, hogy hihető.

Az egész ugyanis abból a szemléletből eredeztethető, amit Orbán Viktor testesít meg. Mármint az, hogy a miniszterelnök előszeretettel hagyja figyelmen kívül a szabályokat, törvényeket, legyenek azok a magyaroké vagy nemzetköziek. Ezen felül önmaga által is felvállaltan hazudik. Nem mellesleg zsarol és lop.

Nem elég, hogy nem szégyelli magát emiatt, de még büszke is rá.

Ma már ott tartunk, természetes dolog, hogy Orbán Viktor magánhadsereget alapít 12 milliárd forint közpénzből, saját futballakadémiájának közpénzből milliárdokat ad, Kósának stadionra 12 milliárdot. Az meg már tényleg szóra sem érdemes, hogy nemcsak a közpénzt tekinti Orbán Viktor és bandája magántulajdonának, hanem mások adományát is kámforrá változtatja, mint tette azt a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak gyűjtött forintokkal.

Ma már Lázár fenyegeti a bankokat, hogy nem fizet, és ha valakinek nem tetszik, akkor majd a fideszes bíróságok elé viszi az ügyet, és fideszes polgármesterek premizálják magukat azért, mert rokonuknak kiszervezett pályázattal rendbe tették a főteret, természetesen közpénzből. Meggyes Tamás pedig tavat csináltatott magának szintén közpénzen a háza elé, és nem érti, miért háborodnak fel ezen egyesek.

Miközben a magyar emberek többsége egyre nehezebb körülmények között él az Orbán-kormány miatt, addig a fideszesek 600 millióért szereztetnek be autókat, ingyenes és személyes gépkocsi használatot biztosítanak pártkomisszárjaiknak, luxus utakra mennek az Azori-szigetekre.  Nem értik, miért baj, ha egy ex- KISZ-es 20 millióért giccses festményeket rendel, 13 millióért Operában a maguk önkényét ünnepeltetik, miközben egyre többen válnak munkanélkülivé, vagy kétségbeesésükben vetnek véget az életüknek.

Orbán Viktor ilyen szemléletet teremtett meg. Eszeveszett ostobaságai, megvalósíthatatlan rémálmai, a nemzetet nyomorba taszító elképzelései, az országot totális elszigeteltségbe hajszoló agresszivitása előtt hajbókoló, gombnyomogató, elvtelenül mindent aláíró bábjainak és saját magának mindent megad, a dolgozó magyar polgárokat pedig ?proliknak? nevezteti és kisemmizi.

Így aztán semmi meglepő nem lenne abban, ha igaz lenne a hír a tolvajlásról, rongálásról, adósságról, amit a fideszes emberek maguk után hagytak az Operában. Orbán Viktornak ezért is kell mennie. Mihamarabb.

Török Zsolt
az MSZP szóvivője