mszp.hu | Belföld | Egészségügy
2020. január 17. 01:01

Borsodi kórházbotrány: megszólalt az egyik áldozat

Borsodi kórházbotrány: megszólalt az egyik áldozat
A betegjogokról már letettünk, most már az állampolgári, egyre gyakrabban az emberi jogaink vannak veszélybe a NER 10. évében.
Jól dokumentált, a hatóságoknak átadott bizonyítékok állnak rendelkezésre arról, hogy egy 23 éves, gyermektelen nőt, a műtőasztalon, rasszista indítékból meddővé tettek. Az áldozat három évvel később egy orvos per nyomozása során tanúként tudta meg, hogy már nem szülhet többet gyermeket, részletesen pedig a borsod24.hu felületén találkozott a saját igaz történetével.
 
Elmondása szerint az elmúlt három évben nem is értette, hogy miért nem fogan meg a babája, hiszen amikor a kórházból távozott azt hazudták neki, hogy amint lehet visszavárják kismamaként.  
 
Volt szerencsém találkozni a hölggyel. Megrendítő volt, mert tőle tudtam meg, hogy dacára minden létező bizonyítéknak, addig nem állnak szóba vele, amíg fel nem nyittatja újra a hasát az igazságügyi szakértők előtt.
 
A hölgy miután tudja, hogy milyen alapon adtak utasítást a meddővé tételére jelezni szeretné, hogy bár ő nem cigány származású, de cigány embertársai nevében is sértőnek, megalázónak tartja a parancsot kiadó orvos lekicsinylő viselkedését, embertelen eljárását.
 
Én ehhez csak annyit teszek hozzá, hogy ha a XXI. században egy orvos rasszista alapon dönthet emberek sorsáról, életről vagy halálról, és ezt szabadon teheti, azért a rendszer is felelős. 
  
Mint említettem a gyalázatra bizonyítékok sora áll rendelkezésre, többek között az eredeti és a később meghamisított szövettani jelentések is.
 
Tudomásunk szerint ezek a bizonyítékok ott vannak Kásler Miklós asztalán. Mire vár még miniszter úr? Mikor függeszti fel a munkavégzés alól a kórház jelenlegi vezetését, azokat, akik elkövették és fedezték a tiltott műtéteket, az orvosi műhibák eltussolását, a rasszista indítékú csonkítást, és a különböző pénzügyi visszaéléseket?
 
MSZP
 
Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő