mszp.hu | Belföld | BDPST Bősz Anett Tiborcz István
2018. március 29. 14:46

Bősz Anett, Bárány Balázs: Ki kell vizsgálni Orbán Viktor vejének a vagyonosodását!

Bősz Anett, Bárány Balázs: Ki kell vizsgálni Orbán Viktor vejének a vagyonosodását!
Újabb Tiborcz-ingatlant foglalt le jelképesen Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt ügyvivője és Bárány Balázs, a Magyar Szocialista Párt elnökségi tagja. A két politikus csütörtökön arról beszélt a turai kastély előtt tartott sajtótájékoztatón, hogy a Schossberger-palota és hatalmas kertje is törvénytelen módon kerülhetett a miniszterelnök vejének érdekeltségébe.

Bősz Anett szerint kormányváltás után ki kell deríteni, hogy a több mint egymilliárd forint értékű ingatlant hogyan szerezhette meg mindössze 200 millió forintért a Tiborcz-féle BDPST-csoport alá tartozó TRA Real Estates Kft. A Liberálisok politikusa emlékeztetett rá, hogy Tiborcz István bűnszervezetben elkövetett csalási ügybe keveredett, ami miatt Magyarországra akár 13 milliárd forintos büntetést is kiszabhatnak. A miniszterelnök veje túlárazott és silány minőségű lámpákkal árasztotta el Magyarországot az uniós adófizetők kárára – hangsúlyozta Bősz Anett az európai csalás elleni hivatal vizsgálatával kapcsolatban. Az ellenzéki politikus szerint a választások után ki kell vizsgálni, hogyan válhatott az ország egyik leggazdagabb családjává az Orbán-család.

A Liberálisok és az MSZP politikusa szerint a csalássorozat miatt várható uniós büntetéseket az Orbán-család vagyonából kell majd rendezni. Nem hagyhatjuk, hogy a magyar emberek kárára gazdagodjon a miniszterelnök és családja – emelte ki Bősz Anett. Bárány Balázs azt nehezményezte, hogy a miniszterelnök veje éveken keresztül folytathatta törvénysértő beruházásait anélkül, hogy az ügyészség közbelépett volna. „Nem is csodálkozhatunk rajta, hiszen a legfőbb ügyész korábban fideszes politikus volt, és Orbán Viktor jóbarátja" – mondta Bárány. Szerinte a NAV-nak hivatalból vagyonosodási eljárást kellene indítania Tiborcz István látványos meggazdagodása miatt. Az MSZP-s politikus is elszámoltatást helyezett kilátásba az ellenzék április 8-i győzelme esetén.

A sajtótájékoztató videófelvétele megtekinthető itt.