mszp.hu
2018. április 05. 15:21

Bősz Anett, Gurmai Zita: Április 8-án szavazzunk a szabad magyar oktatásra!

Bősz Anett, Gurmai Zita: Április 8-án szavazzunk a szabad magyar oktatásra!
Le kell váltani az Orbán-kormányt ahhoz, hogy az iskolákban újra minőségi oktatást kaphassanak a magyar diákok - erről beszélt Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt ügyvivője, aki dr. Gurmai Zitával, az MSZP-Párbeszéd debreceni képviselőjelöltjével tartott közös sajtótájékoztatót Debrecenben.

A Liberálisok politikusa szerint az oktatás szabadságának korlátozása miatt ma egyre rosszabb körülmények között folyik a tanítás Magyarországon. A közoktatási intézmények államosításával elvették az emberektől a lehetőséget, hogy az helyi közösségek számára fontos képzésben részesülhessenek a diákok - mondta Bősz Anett. Szerinte a nemzeti alaptantanterv és az állami kézbe vett tankönyvkiadás "gúzsba kötötte" a tanárokat és így a diákokat is.

A Liberálisok ügyvivője szerint a Fidesz központosított oktatási modellje megbukott, amit folyamatosan megerősítenek a nemzetközi összehasonlítások is. Dr. Gurmai Zita arról beszélt, hogy egy demokratikus államban Vlagyimir Putyin orosz elnök nem kaphatott volna díszpolgári címet. "A Debreceni Egyetem a kitüntetéssel megalázta diákjait és magyar demokráciát" - mondta az MSZP országos elnökségi tagja. Gurmai szerint a Fidesz saját embereit ülteti az iskolák élére, sárba tiporva az egyetemi autonómiát, a tisztességes munkát végző tanárokat pedig elüldözi az intézményekből. A szakmai tudás helyett az iskolákban is csak a pártlojalitás számít ma - fűzte hozzá. Mindkét politikus arra kérte a változást akaró szavazókat, hogy minél többen menjenek el szavazni, és válasszák az MSZP-Párbeszéd jelöltjeit és listáját, Debrecenben a Hajdú Bihar megye 1-es választókörzetének legesélyesebb jelöltjét, Gurmai Zitát. Április 8-án a magyar oktatás jövője is a tét - értett egyet Bősz Anett és dr. Gurmai Zita.

A Liberálisok élőben közvetítették Bősz Anett és Gurmai Zita sajtótájékoztatóját, itt megtekinthető.

Kapcsolódó párttagok