Botka: A Fidesz fél a saját népétől

A Fidesz nem erős, hanem erőszakos és fél. Aki ilyen eszközökkel kormányoz, fél a saját népétől – mondta Botka László miniszterelnök-jelölt a CEU-botrányról. Csütörtökön Székesfehérváron, Ajkán és Veszprémben tartott Molnár Gyula elnökkel közös utcafórumot.

Az utcán beszélgetve az emberekkel, nem tudom, hogy ki szavazna még a Fideszre – mondta a rendezvényen Molnár Gyula. Tízből hét ember azt mondja, hogy elég volt már ebből, legyen változás. Erre a változásra Botka László programja a megoldás. Majd hozzátette: tereljük vissza Magyarországot egy normális, egészséges, épeszű irányba, mert most nagy a baj, nőnek az egyenlőtlenségek és néhányan nem a tehetségük szerint gazdagodnak.

Azt mondják a nemzeti konzultáció kapcsán, hogy nem lehet úgy kormányozni, hogy nem hallgatják meg az emberek véleményét. Tényleg ennyire hülyének néznek minket? Hogy azzal a levéllel meghallgatják a véleményünket? – tette fel a kérdést Molnár Gyula, majd felszólította a kormánypárti politikusokat: jöjjenek ide és hallgassák már meg az embereket a piacon, mit mondanak! Menjenek el végre olyan helyre, ahol tényleg látszódik a szegénység! Nehogy már azt higgyék, hogy, ha több milliárd forint közpénzből kiküldenek valamilyen papírt, kipipálták, hogy beszéltek az emberekkel! Nem! Amit mi csinálunk az éppen ennek az ellenkezője, azért jöttünk és járjuk be az egész országot, hogy személyesen, az emberekkel találkozva beszéljük meg, mit változtassunk az országon – hangsúlyozta.

Le fogjuk váltani az Orbán-rezsimet 2018-ban, megvan az akaratunk és az elszántságunk is hozzá – jelentette ki a rendezvényen Botka László. Az emberek ma igazságtalannak érzik az országot, mert a Fidesz csak a gazdagokat segíti. A magyar családok több mint felének semmilyen vagyona sincs, csak 5 százalékuknak van 30 millió forintnál nagyobb megtakarítása. Magyarország kettészakadt, néhány százaléknyi gazdag és sok-sok szegény országává vált. Európai viszonylatban nálunk a legnagyobb az adóteher az átlag vagy átlag alatti kereseteken, mert az egykulcsos adórendszer igazságtalan - tette hozzá.

A miniszterelnök-jelölt szerint a Fidesz megijedt az új igazságosság programjától, ezért támadt az MSZP-nek. Mert érzi, hogy a magyar emberek többsége nem dől be a közpénzmilliárdokból fizetett propagandának – mondta, majd felszólított: állítsuk meg Orbánt, mert ez Magyarország érdeke!

Hozzátette, hogy a mi programunk az adócsökkentés programja. Nagyobb hozzájárulást kérünk azoktól, akiknek az elmúlt években több lehetőség jutott, és igen, fizessen az a falusi gázszerelő, aki ma már az ország leggazdagabb embere. Fizessenek luxusadót a 100 milliós vagyon felett, az ebből származó 300 milliárdból az átlagos és átlag alatti fizetésűek terheit fogjuk csökkenteni, hogy meg tudjanak élni.
A gazdagok magánkórházakba járnak, a szegényeknek pedig a lerohasztott kórházak maradnak. A tehetősebb szülők magániskolákba küldik a gyerekeiket, a többieknek marad a lerohasztott oktatási rendszer – mutatott rá Botka László a beszédében.

Elmondta: azért harcol a Fidesz újabb és újabb ellenségek ellen, hogy mindezt elfedjék. A CEU botrány kapcsán elmondta: nekiestek a régió legszínvonalasabb egyetemének. Egy nap alatt törvényben lehetetlenítették el, majd azonnal nekiestek a civil szervezeteknek. A Fidesz nem erős, hanem erőszakos és fél. Aki ilyen eszközökkel kormányoz, fél a saját népétől.

A miniszterelnök-jelölt kijelentette, hogy minden olyan demokratával szeretne szövetséget kötni, akinek valóban az Orbán-kormány leváltása a legfontosabb, és nincs ennél fontosabb személyes célja. Az én ajtóm nyitva áll – mondta, majd hozzátette: azt szeretném, ha mind a 106 egyéni választókörzetben és országosan is egységben, szövetségben tudna indulni a baloldal az Orbán-rezsim ellen.


Kapcsolódó galéria: Utcafórum Székesfehérváron, Ajkán és Veszprémben

A további képek megtekintéséhez kattintson ide »