mszp.hu | Belföld | Szolnok tegyünk igazságot utcafórum
2017. március 30. 18:07

Botka: A Fidesz nem erős, hanem erőszakos!

2018-ban az a dolgunk, hogy igazságot tegyünk. Ma Magyarország legnagyobb baja, hogy igazságtalanság van. Az igazságtalanság szegénységet szül – mondta Botka László miniszterelnök-jelölt Szolnokon Molnár Gyulával közös utcafórumán. Májusig minden megyébe ellátogatnak, hogy az új baloldali programról beszéljenek.

Molnár Gyula a fórumon úgy fogalmazott, hogy ma Magyarországon tízből hét ember azt gondolja, hogy rossz felé mennek a dolgok, hogy változásra van szükség. Néhány ember gyarapszik, eközben az emberek jelentős többsége egyre nehezebben él. Ezért azt mondjuk, hogy akik tehetősebbek, akiknek több lehetőségük van, járuljanak hozzá ahhoz, hogy azok is hozzáférhessenek a javakhoz, akik nehezebb körülmények között élnek – tette hozzá.

2018-ban az a dolgunk, hogy igazságot tegyünk – szögezte le Botka László. A miniszterelnök-jelölt elmondta: ma Magyarország legnagyobb baja, hogy igazságtalanság van. Az igazságtalanság szegénységet szül. Amióta ezt a bátor kampányt megkezdtük nagy zavar van a Fideszben. Ezek össze-vissza beszélnek. Az egyik például azt mondja, hogy havi egymillió forint nem is nagy fizetés, hanem átlagos. Nekik igen – tette hozzá. Rámutatott: ez azt jelenti, hogy nem is tudják, mi történik az országban. De zavar van máshol is: van, aki azzal jön, hogy mit akar Botka, mert ő csak tavaly annyi adót fizetett, amennyit Botka egész életében nem fog. Üzenjük nekik, hogy nem is adhattak volna ennél szebb és pontosabb érvet amellett, hogy miért jó a programunk.

A Fidesz nem erős, hanem erőszakos. A Fidesz addig erős, amíg úgy érzi, hogy mi gyávák vagyunk. Ezért kell világosan megüzennünk, hogy nem hiszünk neki – jelentette ki. Mert költhetnek több tízmilliárdot Rogán haverjánál a mi adónkból a „Magyarország erősödik” kampányukra, mi nagyon jól tudjuk, hogy ez nem igaz. A magyar társadalom ezernyi baját úgy próbálják meg elfedni, hogy mindig egy újabb ellenség ellen küzdenek. Most éppen az Európai Unió ellen kezdenek küzdeni, de ebben is hazudnak: csak ebben az évben az EU a GDP 6%-át utalja át Magyarországnak.

A helyzet tragikus – vélte. Nem véletlen, hogy 500 ezer magyar hagyta el az országot. Minden hatodik gyerek nem a hazájában születik meg. A fiatalok azért mentek el, mert igazságtalanság van. A programom az adócsökkentés programja, melynek hatására a döntő többségnek csökkenni fog az adója. 300 milliárdot fogunk ezzel átcsoportosítani évente, ennyivel fogjuk csökkenteni a minimálbéresek, a munkások, a melósok, az átlag és az átlag alatt keresők, a gazdálkodók terheit. Elmondta: a kormányváltás után mindent megteszünk azért, hogy jogállami keretek között felelősségre vonjuk és elszámoltassuk azokat, akik például az elmúlt években gázszerelőkből lettek az ország leggazdagabb emberei. Adják vissza a pénzünket, mert kell az oktatásra és az egészségügyre.

A Fidesz azt gondolja, ha az általa támogatott réteg szavazatát megtartja, akkor kétharmada lesz újra. Azért gondolja ezt, hogy a csendes, hallgatag többség képtelen lesz magát megszervezni. De képesek leszünk, és ehhez meghirdettünk egy új baloldali programot, ami tanult 2010 hibáiból, és garanciát jelent mindazoknak, akiknek rossz emlékei vannak a 2010 előtti kormányzásról, de le akarják váltani a Fideszt – jelentette ki, majd hozzátette: a legfontosabb az, hogy eljusson mindenkihez a remény üzenete, mert igenis van remény eltakarítani, a történelem szemétdombjára száműzni ezt a rezsimet, ami kirabolt és kifosztott bennünket, és sajátjának tekinti az országot. Igenis van remény saját magunknak, gyermekeinknek és unokáinknak egy igazságos és élhetőbb országot teremteni. 


Kapcsolódó galéria: Utcafórum Szolnokon Botka Lászlóval és Molnár Gyulával

A további képek megtekintéséhez kattintson ide »