mszp.hu | Belföld
2017. február 28. 11:49

Botka: A gazdagoknak nagyobb mértékben kell hozzájárulniuk az ország problémáinak megoldásához

Botka: A gazdagoknak nagyobb mértékben kell hozzájárulniuk az ország problémáinak megoldásához
„Olyan összefogást szeretnék összerakni, amit azt az üzenetet juttatja el a megnyerni kívánt egymillió választópolgárnak, aki még egyetlen egy demokratikus párt mögött nincs ott, hogy ezek le akarják, le tudják váltani az Orbán-rendszert, de nem a 2010 előtti világot akarják visszahozni. Ezt a két üzenetet kell nyomatni, mert különben esélyünk sincsen” – mondta Botka László a 444.hu-nak adott interjúban.

A miniszterelnök-jelölt kijelentette: „Én nem a baloldal meglévő bázisához szólok, nem annak politizálok. Miközben a Fidesznek kétszer annyi szavazója van, mint az összes baloldali, demokratikus pártnak együttvéve, a magyar lakosság jelentős többsége kormányváltást akar. Mindenkinek újra kell gondolni a stratégiáját. Ha azt látom, hogy ez működik, akkor én ebbe be tudok szállni.”

A 444 interjújában Botka keményen fogalmazott a fideszes mutyikkal és visszaélésekkel kapcsolatban: ha működni kezd az igazságszolgáltatás, valószínűleg bilincs kerül fideszesekre. Szerinte, ha csak a töredéke igaz annak, amit feltételezünk, akkor egészen biztosan követtek el bűncselekményeket.

A miniszterelnök-jelölt baloldali, a szegény sorsú emberek támogatására hangsúlyt fektető programot hirdet, mert – ahogy fogalmazott – baloldali emberként annál szebb ideát és gondolatot, mint hogy egy modern, igazságos állam képes minden állampolgárának legalább a minimális megélhetés feltételeit biztosítani, hogy ne haljon éhen és legyen tető a feje fölött, nem tud elképzelni. Igazságosabb országot akar. „Akinek van, aki gazdag, az lesz szíves nagyobb mértékben hozzájárulni az ország problémáinak megoldásához.”

A teljes interjú itt olvasható.