MTI/MSZP | Belföld | Szeged
2017. január 30. 12:05

Botka: a sikeres fejlesztéspolitika nemzeti ügy

Botka: a sikeres fejlesztéspolitika nemzeti ügy
Két év után, a megyei jogú városok közül huszadik állomásként érkezett Szegedre a Modern Városok Program. Orbán Viktor miniszterelnök és Botka László polgármester a program keretében 50-70 milliárdos fejlesztési csomagot jelentett be hétfőn sajtótájékoztatón, és aláírták az erről szóló megállapodást.
Botka László hangsúlyozta, alapvető nemzeti ügy, hogy Magyarország a következő időszakban fel tudja használni a rendelkezésére álló európai uniós forrásokat. A Szeged és a kormányzat közötti együttműködés is ezt célozza. A polgármester közölte: jelenleg 104 fejlesztési projekt van folyamatban a városban, és a miniszterelnökkel 19 további beruházásról tárgyaltak. Kiemelte a szegedi déli híd megépítését és a lézerközpont melletti tudományos ipari park létesítését.

MSZP - Botka László: Alapvető nemzeti ügy, hogy... | Facebook

Botka László: Alapvető nemzeti ügy, hogy Magyarország a következő időszakban fel tudja használni a rendelkezésére álló európai uniós forrásokat, a Szeged és a kormányzat közötti együttműködés is ezt célozza. Botka László, Szeged polgármestere és Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatója. http://bit.ly/2kKAJwF

A kormány és Szeged között hétfőn létrejött együttműködési megállapodásnak része egyebek mellett az M47-es út négysávosítása, a Szeged és Makó közötti vasúti elővárosi közlekedés fejlesztése, a szegedi repülőtér fejlesztése, egy élelmiszeripari gyárberuházás, iparipark-fejlesztés, belvárosi hídrekonstrukció, továbbá több sportlétesítmény építése - sorolta a kormányfő. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a ma bejelentett fejlesztési program 50-70 milliárd forint értékű. Orbán Viktor a tájékoztatón megjegyezte, ritkán adódik lehetőség egy ellenzéki vezetésű önkormányzat és a kabinet közötti tárgyalásra. A miniszterelnök azt kívánta Szegednek, hogy legyen olyan sikeres város, mint amire a történelme felhatalmazza.
 
A fejlesztési program bejelentését nagy várakozás fogadta, hiszen ez alkalomból a jelenlegi miniszterelnök és az MSZP miniszterelnök-jelöltje találkozott. A sajtótájékoztatót követően mindössze néhány újságírói kérdésre adtak lehetőséget, és elhárították a jövő évi országgyűlési választásokat érintő kérdéseket. A miniszterelnök nem válaszolt érdemben az olimpia népszavazásra vonatkozó kérdésre, és kitérő választ adott arra is, hogy lesz-e miniszterelnöki vita. Azt mondta: az élet majd eldönti. Nem lehet gyávasággal vagy nyuszisággal vádolni - jelentette ki annak ellenére, hogy nyilvános miniszterelnök-jelölti vita az előző két választás előtt sem volt. 
 
Tovább a sajtótájékoztató nagy felbontású videójához >>> http://bit.ly/2kMzo4s


Kapcsolódó galéria: Botka: a sikeres fejlesztéspolitika nemzeti ügy

A további képek megtekintéséhez kattintson ide »

SAJTÓKÖZLEMÉNY

2018-01-27 18:23