MTI/mszp.hu | Belföld | önkormányzat 2014 Szeged
2014. október 11. 15:34

Botka: a szegediek szeretik városukat

A szegediek nem csak szeretik városukat, de büszkék is arra, hogy az elmúlt évek a nyugodt, békés építkezésről szóltak - jelentette ki Botka László szombaton kampányzáró rendezvényén, amelyen a település további fejlesztéséhez kérte a választók támogatását.
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

"Egy város olyan, amilyenné a polgárai teszik. Semmilyen más külső tényező, hatalom nem tud nekünk adni semmit, de nem tud elvenni sem" - mondta a szegedi polgármester több száz fős hallgatósága előtt, egy a Zápor-tó mellett fölállított sátorban.

Botka László hangsúlyozta, Szeged az elmúlt években a legsikeresebben pályázó nagyváros volt, ide érkezett a legtöbb európai uniós forrás.

Az MSZP országos választmányi elnöki posztját is betöltő politikus úgy fogalmazott, elég sok rossz dolgot el tud mondani a jelenlegi kormányról, mert nem ért egyet annak politikájával. Az elmúlt négy évben - amióta fideszes kormány van – azonban Szeged több tucat uniós pályázatot nyújtott be, és ezek több mint háromnegyede nyert - folytatta, leszögezte: ez cáfolja azokat a kampányban elhangzott hazugságokat és fenyegetéseket, amelyek szerint a város csak akkor juthat fejlesztési forrásokhoz, ha fideszes vezetése lesz.

A szocialista politikus úgy értékelte, a szegediek joggal lehetnek büszkék arra, hogy a városban a panelházak 75 százalékát felújították 2010-ig. A költségek egyharmadát a korábbi kormány, egyharmadát az önkormányzat, egyharmadát pedig a lakók állták. Négy éve a Fidesz helyben azzal kampányolt, a panelfelújítás nem kerül majd semmibe a lakóknak. Talán ez az egyetlen ígéret, amelyet teljesítettek is, hiszen az elmúlt négy évben egyetlen ilyen pályázatot sem írtak ki – emlékeztetett Botka László.

Szeged volt az első nagyváros, ahol sikerült felújítani egy panelvárosrész köztereit. Ez a munka folytatódni fog, a következő években uniós támogatással megszépül az összes lakótelep – ígérte a polgármester.

Botka László azt mondta, az elmúlt négy év harcos volt, de nem a kormánnyal kellett küzdeni, hanem a fideszes önkormányzati képviselőkkel, akik ott akadályozták a város fejlesztését, ahol tudták. Ezért arra kérte a jelenlévőket, hogy olyan képviselőket válasszanak, akik munkájukkal, tehetségükkel hozzájárulnak Szeged építéséhez.