mszp.hu | Belföld | Kaposvár országjárás utcafórum
2017. április 12. 14:33

Botka: Betelt a pohár!

Botka: Betelt a pohár!
Az elmúlt napok eseményei bebizonyították, hogy betelt a pohár. Több tízezrek tüntetnek az utcákon, és ma már nemcsak Budapesten, hanem az ország nagyobb városaiban is többezres tüntetéseket szerveznek. Orbán átlépte a Rubicont. A CEU-törvény nem pusztán egy intézmény bezárásáról szól, hanem hadüzenet a magyar demokráciának, a szabadságnak és az egyetemi autonómiának – mondta Botka László miniszterelnök-jelölt Kaposváron Molnár Gyula pártelnökkel közösen tartott utcafórumán. Szerdán három városban, Kaposvár mellett Szekszárdon és Pécsett találkoznak a választókkal.

A rendezvényen Molnár Gyula kijelentette: megvan a kritikus tömeg a Fidesz leváltásához. Ma már 10-ből 7 ember azt gondolja, változás kell, és azt keresi, hogy ki fogja garantálni számára, hogy normális, békés életet élhet. Hozzátette azt is: súlyos örökséget fog kapni a következő kormány. Mindenki érzi, hogy Magyarország nem erősödik, csak erőlködik. A valóság az, hogy nincs kormányzás, a kórházakból 700 milliárd forintot vonnak ki, a miniszterelnök saját hobbiját finanszírozzuk közpénzből, az emberek egy része nem tudja befizetni a rezsit, a gyerekek éhesen mennek iskolába, és nagyon sokan nem is álmodhatnak arról, hogy pihenni mehessenek.

Botka László a CEU-botrányra reagálva elmondta: betelt a pohár. Több tízezrek tüntetnek az utcákon, és ma már nemcsak Budapesten, hanem az ország nagyobb városaiban is többezres tüntetéseket szerveznek. Orbán átlépte a Rubicont. A CEU-törvény nem pusztán egy intézmény bezárásáról szól, hanem hadüzenet a magyar demokráciának, a szabadságnak és az egyetemi autonómiának. A Fidesz nekirontott a civileknek is, ezzel bizonyítja, hogy nem erős, csak erőszakos. Az ereje csak addig tart, amíg félünk tőle, ezért kell nagyon határozottan kimondani: le kell őket váltani.

A miniszterelnök-jelölt az utcafórumon úgy fogalmazott: Magyarországon két alternatíva van. A tudás világa és a lopás világa, az orbáni-putyini világ és a szabadság, a demokrácia, az Európai Unió világa. Eközött a két világ között tud Magyarország 2018 áprilisában választani. Az MSZP a szabadság, a demokrácia, az Európai Unió és a becsület pártján áll, és tudjuk, hogy a magyar nép többsége is így van ezzel.

A győzelemhez minden demokratára szükség van – jelentette ki, majd hozzátette: szükség van arra is, hogy egy megújult, hiteles, új baloldali programot hirdessünk. Mert ma Magyarország legnagyobb baja, hogy a családok döntő többsége kiszolgáltatott, napról napra él. Az egykulcsos adórendszerrel, az igazságtalan családtámogatási rendszerrel a Fidesz a terheket a többségre tette, és minden kedvezményt a gazdagoknak adott. Ezért mondjuk, hogy tegyünk igazságot, fizessenek a gazdagok, hogy hagyjuk élni a családokat, ne kelljen eldönteniük, hogy ételt vesznek-e vagy a gyógyszert.

A Fidesz lerohasztotta és lepusztította a közoktatást – mondta a miniszterelnök-jelölt, aki hozzátette azt is, hogy gúzsba kötötték a pedagógusokat, nem engedik nekik, hogy szabadon tanítsanak. Azt gondolják, hogy az a jó iskola, ahol egyforma tanárok egyforma tankönyvből egyformán tanítanak, csakhogy a gyerekeink nem egyformák, a tudás sokszínű. Vissza kell állítanunk a tanszabadságot, a tanárok és az iskolák szabadságát, mert ez is az igazságos Magyarország része.

A magyar emberek döntő többsége kormányváltást akar, és kormányváltás akkor lesz, ha mind a 106 egyéni választókörzetben egy baloldali demokratikus jelölt áll a Fidesszel szemben. Az összefogás szükséges, de jelenleg még nem elégséges feltétele a kormányváltásnak. Pusztán összefogással nem fogunk győzni, csak akkor, ha újra elnyerjük annak a több százezer választópolgárnak a bizalmát, amit 2010 előtt veszítettünk el. Ehhez csak egy új, valódi, markáns szociáldemokrata program vezet, én ezt hirdettem meg – jelentette ki Botka László.


Kapcsolódó galéria: Utcafórum Kaposváron, Szekszárdon és Pécsen

A további képek megtekintéséhez kattintson ide »

Kapcsolódó párttagok