index.hu | Belföld
2017. március 21. 15:48

Botka győzelmi esélye négyszer nagyobb

Botka győzelmi esélye négyszer nagyobb
Négyszer annyian vannak, akik szerint Botka Lászlóval nagyobb esély van arra, hogy leváltsák az Orbán-kormányt, mint ahányan Gyurcsány Ferenccel látják ezt megvalósíthatónak (44%-11%). A Závecz Research által készített ezerfős, reprezentatív felmérés eredményét az Index hozta nyilvánosságra.

A középkorúak, az érettségizettek és diplomások, a fővárosiak körében az átlagosnál is nagyobb azok aránya, akik Botka győzelmi potenciálját tartják erősebbnek. Az LMP és a Fidesz táborában nagyon karakteres az álláspont a Botka-Gyurcsány esélylatolgatásban, az előbbi javára: 66%-8% illetve 49%-11%. A DK támogatói inkább a saját elnökük erejében hisznek, 59%-31% arányban.

Egyértelmű a szocialista szimpatizánsok véleménye is: 63 százalékuk Botkában látja az ellenzék győzelmi lehetőségét, igaz viszonylag sokan, 27 százaléknyian inkább Gyurcsánnyal tudják azt elképzelni. A pártnélküliek 34 százaléka a szocialista politikust értékeli erősebbnek, 7 százaléka a DK elnökét – számol be az Index a Závecz Research kutatási eredményeiről.

További részletek itt. 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

2018-01-27 18:23