mszp.hu | Belföld | Európa választás 2018 | Európai Unió
2017. július 22. 12:19

Botka: Ha Orbán marad, Magyarország veszít

Botka: Ha Orbán marad, Magyarország veszít
A 2018-as választások tétje az, hogy Orbán Viktorra vagy Európára szavaznak-e a magyarok? A 2018-as választások tétje az, hogy Magyarország Oroszországhoz vagy Európához akar tartozni? A 2018-as választás tétje, hogy az emberek egy leszakadó, igazságtalan Magyarországra, vagy egy egyenlőségre és igazságos épülő jövőre szavaznak. Orbán Viktor célja, hogy szembeállítsa Magyarországot és a magyarokat Európával, és ehhez használja fel a visegrádi négyeket is. Pedig sikeres Európa nélkül nincsen sikeres Magyarország sem.
A baloldal szerint is meg kell védeni Magyarországot. Magyarország legfőbb problémája azonban a történelmi léptékű kivándorlás, amiért Orbán Viktor politikája felelős. Félmillió ember hagyta el hazánkat a jobb élet reményében az elmúlt években. A legfrissebb adatok szerint 1,2 millióan tervezik, hogy a jövőben külföldön vállaljanak munkát. A fiatalok 40 százaléka külföldre menne. Magyarország kiürülése olyan folyamat, amelyet – mindnyájunk érdekében –, meg kell állítanunk. És ehhez 2018-ban le kell váltanunk az Orbán-kormányt.
 
Jól képzett, vállalkozó kedvű, tenni akaró magyar állampolgárok százezrei hagyták el Magyarországot a jobb, nyugodtabb, biztonságosabb élet reményében, és még kétszer ennyien távozhatnak a közeljövőben.
 
A magyar történelem egyik legnagyobb exodusa elé nézünk, ha nem sikerül változtatni, ha nem állítjuk meg a Fidesz-KDNP csupán a vagyonosoknak, jómódúaknak kedvező gazdaságpolitikáját.
 
Orbán Viktorral szemben mi olyan országot szeretnék, ahol nem csak a kiválasztott kevesek, hanem mindenki számára van esély a továbblépésre és az előbbre jutásra. Olyan Magyarországra van szükség, amely nem zárja el a társadalom kétharmada elől az előbbre jutás, a boldogulás lehetőségét.
 
Magyarország 2018-ban akkor nyer, ha sikerül kormányt váltanunk. Mert ahhoz, hogy Magyarország egy igazságos és egyenlő ország legyen, Orbán Viktort le kell váltani. Ha 2018-ban mindenki elmegy szavazni, aki Orbánnal és a Fidesz politikájával elégedetlen, akkor kormányváltás lesz. Mert a többség vesztese a Fidesz kormányzásának, 2018 tavaszán pedig lehetőségünk nyílik rá, hogy végre igazságot tegyünk!