MTI/mszp.hu | Belföld | fizessnekagazdagok utcafórum
2017. április 05. 19:58

Botka: igazságosságra épülő programmal leváltható a kormány

Botka: igazságosságra épülő programmal leváltható a kormány
Hiteles, új, igazságosságra épülő baloldali programmal leváltható az Orbán-kormány - hangoztatta Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerdán Budapesten.
A XVIII. kerületi Havanna lakótelepen tartott utcafórumon megjegyezte: korábban azt mondták neki, akkor fogják tudni, hogy működik a programjuk, ha "a Fidesz provokátorokat küld". Hozzátette, ezért ő és Kunhalmi Ágnes budapesti MSZP-elnök is örömmel fogadta, hogy rendezvényükre táblákkal és molinókkal ellentüntetők is érkeztek.
 
A magyar emberek döntő többsége kormányváltást akar - mondta Botka László, aki szerint "a demokratikus oldalon" visszatért a remény, ezért minden demokratának, akinek célja a kormány leváltása, szövetséget ajánl, s ehhez kéri az emberek támogatását.
 

Az politikus szerint a Fidesz hatalma az igazságtalan adórendszeren és igazságtalan választási rendszeren, az "orbáni strómanok által hazugsággyárrá tett médián", és azon nyugszik, hogy mindig ellenséget keresnek, legyen az a Heineken, Brüsszel vagy éppen a CEU. Problémának nevezte, hogy az ellenzék eddig nem tudott hiteles programot állítani. Ezért ha a baloldal új, hiteles, igazságosságra épülő programot állít, el fogják tudni zavarni az Orbán-rezsimet - szögezte le.
 
Az MSZP olyan országot akar, ahol a többség terheit csökkentik, és nagyobb hozzájárulást kérnek a Fidesz politikájának kedvezményezettjeitől - mondta Botka László.
 

A felsőoktatási törvény kedden elfogadott módosítására kitérve szégyennek nevezte, ami az országban történik, azt, hogy az Orbán-kormány "a régió és Magyarország legszínvonalasabb egyetemét" találta meg ellenségének. Hozzátette: a szegedi egyetem két kara is tiltakozását fejezte ki a törvénymódosítás miatt. Úgy fogalmazott: a kormányváltás után első dolguk lesz megsemmisíteni "ezt a szégyenteljes" törvényt és visszaállítják az egyetemi autonómiát és szabadságot.
 
Az utcafórumon mintegy százan vettek részt, de Botka-ellenes feliratú táblákkal és molinóval több ellentüntető is érkezett. A rendezvény házigazdájaként Kunhalmi Ágnes az ellentüntetőket helyi fideszeseknek nevezte, s azt hangsúlyozta: a Fidesz hét éve nem mer az emberek közé menni, csak akkor, ha a szocialisták is ott vannak.


Kapcsolódó galéria: Utcafórum Kőbányán és Pestszentlőrincen

A további képek megtekintéséhez kattintson ide »