nepszava.hu/mszp.hu | Kalocsa választás 2018
2017. szeptember 15. 21:28

Botka László és a kalocsai jelölt

Botka László és a kalocsai jelölt
"Tarthatatlan, amit a Fidesz a közoktatással művel" – így jelezte a Népszavának nyilatkozva Angeli Gabriella, a kalocsai önkormányzat független képviselője, hogy ha a MSZP térségi országgyűlési képviselő-jelöltjeként bizalmat szavaznak neki a választók a jövő tavaszi parlamenti választáson, akkor az oktatással is szívesen foglalkozna.
Botka László, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje a Bács-Kiskun megyei városban mutatta be MSZP-s képviselőjelöltként Angeli Gabriellát a nyilvánosságnak.
 
Bár elvégezte a jogi egyetemet is, Angeli Gabriella elsősorban pedagógusnak tartja magát. Német nyelvtanár, korábban a városi német kisebbségi önkormányzatának elnöke volt. Abban bízik, hogy parlamentbe kerülése esetén sikerül változást elérnie az oktatásban. Mint mondta, túl sokat nem kellett győzködni, hogy elvállalja a jelöltséget: szerinte Kalocsa jellemzően mindig is baloldali-liberális város volt, a Fidesznek itt csak 2010-ben sikerült az önkormányzati választásokon győznie.
 
Angeli Gabriella 1998 óta független önkormányzati képviselő. Nem párttag, de – mint fogalmazott – egyértelműen „balra húz”. A legutóbbi helyhatósági választáson az MSZP, a DK és az Együtt támogatásával szerzett mandátumot. A baloldaliak vidéken jól együttműködnek egymással, nincs nagy jelentősége annak, ki melyik párthoz tartozik – mondta.
 
FOTÓ: Tóth Gergő