mszp.hu | Belföld | utcafórum 2017
2017. április 26. 18:44

Botka László: Orbán a szégyenpadon ül

Jövő ilyenkor le fogjuk váltani a Fideszt. Az országjárás során már tízezer választóval ráztam kezet, és úgy látom, hogy a többség azt akarja, hogy közös erővel egy élhető országot teremtsünk – jelentette be Botka László miniszterelnök-jelölt Molnár Gyula pártelnökkel közösen tartott utcafórumán. A szocialista politikusok csütörtökön Nyírbátorban és Nyíregyházán jártak.

Molnár Gyula szerint most arról kell beszélnünk, hogy milyen lesz Magyarország a következő évtizedekben. Mert a 2018-as választás nem egy választás lesz, hanem az, amelyik hosszú időre eldönti az ország sorsát – mondta. Hozzátette azt is, hogy ma az országban az a legnagyobb baj, hogy túl nagy a vagyoni különbség az emberek között, és nincs igazságosság.

Leszögezte: nincs sunnyogás, nincs alibizés, nincs olyan, hogy majd a második ligában is jók leszünk, mert az MSZP meg akarja nyerni a választást, és mindent meg is tesz érte.

Az új baloldali program működőképességét bizonyítja, hogy provokálnak, tüntetnek a Fidesz megbízottjai. Jövő ilyenkor le fogjuk váltani a Fideszt, és közös erővel élhető országot teremtünk – jelentette be Botka László, aki hozzátette azt is, hogy Budapesten több tízezer fiatal tüntetett, állt ki a demokrácia mellett, mert a magyarok döntő többsége ma is Európában, és nem a putyini Oroszországban akar élni.

A miniszterelnök-jelölt rámutatott: most is szégyenpadon ül az Európai Parlamentben Orbán, de ez nem Magyarország, csak a Fidesz-kormány szégyene. Le fogjuk mosni a gyalázatot – jelentette ki.

Botka László elmondta: A Fidesz kitalált ellenségek ellen háborúzik, hogy elterelje a figyelmet arról, hogy kirabolták az országot. Minden döntésével a gazdagoknak kedvezett a kormány, hét éve nem emelte meg a családi pótlékot, az egykulcsos adó és az igazságtalan családtámogatási rendszer is az átlagos, vagy átlag alatti keresetű családokat érinti hátrányosan. Ezért mondjuk, hogy tegyünk igazságot, fizessenek a gazdagok – tette hozzá. 


Kapcsolódó galéria: Utcafórum Nyírbátorban és Nyíregyházán

A további képek megtekintéséhez kattintson ide »