mszp.hu | Belföld
2020. január 19. 17:11

Botrány az egészségügyben - A betegjogi és alapvető emberi jogi hatóságokért lép fel az MSZP

Botrány az egészségügyben - A betegjogi és alapvető emberi jogi hatóságokért lép fel az MSZP
Magyarország eddigi legnagyobb egészségügyi botránya kitűnő látlelet arra, hogy meddővé tették az egész magyar társadalmat, sőt lerombolták nem csak a betegjogi, hanem az alapvető emberi jogi védelmet is – erről tartott sajtótájékoztatót Budapesten vasárnap Bangóné Borbély Ildikó, szocialista országgyűlési képviselő.
„Magyarország legnagyobb egészségügyi botrányával állunk szemben; ma Magyarországon az állampolgári jogok vannak a legnagyobb bajban” – vonta le a következtetést a Borsod Megyei Kórházban történt sorozatos visszaélések kapcsán Bangóné Borbély Ildikó.
 
Elmondta, „2010 előtt az Egészségbiztosítási Felügyelet volt az a hatóság, amelyik kényszerítette a kórházakat, hogy tartsák tiszteletben a betegek jogait és adják meg számukra a lehető legjobb ellátást. Ezt a felügyeletet a fideszesek szüntették meg annak ellenére, hogy az alapjogi biztos felhívta a figyelmet arra, hogy e nélkül az emberek jogai nem biztosíthatók!”
 
Az MSZP-s politikus szerint jó látlelet minderre a 3 éve történt, ám most napvilágra került meddővé tételi bűncselekmény is. „Hatósági bizonyítékok vannak arról az esetről, mikor egy nőt a műtőasztalom rasszista indítékokból meddővé tettek. A bizonyítékok pedig Kásler miniszter úr asztalán is ott vannak.
 
Nem végzi el a feladatát, hanem hallgat, ezért bűnös! Mi minden ilyen esetet, műhibát, szervekkel való visszaélést, gazdasági bűncselekményt feltárunk és elmondunk. Nem állunk le, mert a magyar emberek megérdemlik, hogy kiderüljön az igazság” – ígérte Bangóné Borbély Ildikó, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője.