mszp.hu | Pokorni Zoltán
2015. június 11. 11:10

Botrány Pokorni kerületében – kérdések a hegyvidéki polgármesterhez

Most, hogy az Index nyilvánosságra hozta, hogy a XII. kerület fideszes önkormányzata az elmúlt években rendszeresen rendelt a kerületiek pénzéből titkos fideszes pártkutatásokat egy Fidesz-közeli cégtől, Pokorni Zoltán polgármesternek válaszolnia kell a következő kérdésekre:

1. Ki és miért rendelt az önkormányzati költségvetés terhére fideszes pártkutatásokat?

 

2. Az önkormányzat fideszes vezetőin kívül ki látta ezeket a kutatásokat? Merthogy a hegyvidéki lakosság és az ellenzék nem ismerhette meg, az biztos.

 

3. Ha a Hegyvidék lakossága nem is, a Fidesz országos vezetése kapott-e tájékoztatást a kutatások eredményeiről, különös tekintettel arra, hogy egy 2012-es felmérés konkrétan Orbán Viktor miniszterelnök megítélésére is rákérdezett?

 

4. Mikor teszi vissza a hegyvidéki önkormányzat kasszájába a XII. kerületi Fidesz azt a több mint 7 millió forintot, amit a Századvég-közeli Forsense kutatócégnek a titkos fideszes pártkutatásokért kifizettek?

 

„Aki belenyúl a pénztárba, annak le fogjuk vágni a kezét” – mondta Pokorni Zoltán 2010-ben. Most kiderült, hogy Pokorni Zoltánék 2010 és 2014 között rendszeresen belenyúltak a pénztárba, és a pártjukra költötték a hegyvidékiek pénzét. Pokorni Zoltánnak ezért felelnie kell!

 

Tüttő Kata,

önkormányzati képviselő, az MSZP elnökségi tagja