Bozótharc helyett államadósság-csökkentést!

Az államadósság 84,6 százalék, közel 25 ezer milliárd forint volt március végén, jelentette a jegybank. 2010. március végén a mutató még "csak" 82,1 százalékon állt, alig több mint 21 ezer milliárd forint volt. Négy év alatt közel 4000 milliárddal nőtt az államadósság, pedig Orbán Viktor az adósságharc keretében még a 3000 milliárd forintos nyugdíjvagyont is beáldozta.

Varga Mihály három hete még úgy fogalmazott: "az ország emelkedő gazdasági növekedési pályára állt, ezzel párhuzamosan tartósan mérséklődik majd az államadósság".

Ezzel szemben a nyugdíjvagyon lenyúlása nélkül az adósság ma 7000 milliárd forinttal lenne több, mint 2010-ben. A paksi paktum 3000 milliárdos pluszterhét is beszámítva Orbán Viktor és Varga Mihály a kampányban úgy beszéltek csökkenő pályára állított államadósságról, hogy azt négy év alatt 10000 milliárd forinttal sikerült növelniük.

Az államadósság elleni harcot a Fidesz elbukta. Orbánék így védik nemzeti érdekeinket. Legújabban a magyar akácot vették védelmükbe, amelynek magyarországi szaporítását és újraültetését egy kormányrendeletben éppen Orbán Viktor tiltotta be 2012-ben. Reméljük, az újabb bozótharc ellenére a választók látják még a fától az erdőt, és vasárnap szavazataikkal valós nemzeti érdekképviseletre, az államadósság csökkentésére, az uniós pénzek maradéktalan lehívására adnak megbízást.

Burány Sándor,
a Költségvetési bizottság elnöke