mszp.hu | Belföld
2020. április 24. 12:27

Breaking! Orbán Viktor ma reggel igazat mondott!

Breaking! Orbán Viktor ma reggel igazat mondott!
Orbán Viktor a péntek reggeli rádióinterjújában úgy fogalmazott, hogy ingyen olyan tudásra tett szert a válságkezelés kapcsán, amiért mások fizetnek.

Ez volt hosszú idő óta az egyetlen igaz mondata, mert valóban: a megkésett, és továbbra is halogatott intézkedéseinek az árát másokkal fizetteti meg. Orbán súlyos tandíját fizetik azok a vállalkozások, amelyek már csődbe mentek, azok a honfitársaink, akik már elveszítették az állásukat, azok a családok, akik az életben maradáshoz szükséges munkajövedelemtől estek el.
 
Ideje lenne, hogy Orbán Viktor gyorsan tanuljon a környező országok példáiból, mivel ezen államok vezetői vele ellentétben úgy döntöttek, hogy a munkabérek 75-80 százalékának fizetését vállalják át a munkáltatóktól. A magyar kormány ezzel szemben csupán, maximum 35 százalékos vállalást tett, amellyel ellehetetleníti a dolgozók megtartását, a tömeges elbocsátást pedig toldozgatással-foltozgatással nem tudja megállítani.
 
Minden egyes nap késlekedés, munkahelyek ezreinek megszűnését eredményezi, ezért az MSZP felszólítja a kormányt, hogy azonnal tegyen lépéseket a tömeges munkanélküliség megakadályozására! Vállalja át a bérek 80 százalékát! Növelje az álláskeresési támogatás idejét 3-ról 9 hónapra és határozza meg nettó 100 ezer forintban a legkisebb ellátás mértékét! A magyaroknak is jár az, ami a szlovák vagy a román munkavállalóknak!
 
MSZP
 
Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke

Kapcsolódó párttagok