mszp.hu | Belföld
2022. június 08. 12:34

Brutális drágaságot robbantott az országra a Fidesz!

Brutális drágaságot robbantott az országra a Fidesz: 10,7%-os infláció mellett azonnali segítség kell az embereknek! Fogadják el az MSZP javaslatát!

Brutális drágaságot robbantott rá az országra a Fidesz: a KSH adatai alapján a májusi infláció már 10,7 százalék, az élelmiszerek ára pedig több mint 18 százalékkal nőtt egyetlen év alatt! A Fidesz-kormány azonban semmit sem tesz az élelmiszerek árának megállításáért. Megélhetési katasztrófa felé sodródik az ország, Orbánék tétlensége miatt családok tízezrei csúszhatnak le.

Ez nem maradhat így, mert enni muszáj!

Ezért az MSZP a jövő évi költségvetés tárgyalása során egy olyan létbiztonsági, megélhetést segítő csomagot nyújt be, amelynek egyik legfontosabb eleme, hogy a rászoruló családok elektronikus fizetőeszközre feltöltve havonta legalább 20 ezer forintos Esély élelmiszerkupont kapjanak, melynek összegét csak alapélelmiszerek vásárlására lehet fordítani.

Mindez havonta kb. 20 milliárd forintba kerülne, de ennek akár a felét uniós forrásból lehetne fedezni – úgy, ahogy Romániában is teszik. Ott 3 millió ember kapja meg ezt a támogatást, és a támogatás felét EU-s forrásokból fedezik.

Ha a románok ezt meg tudják csinálni, akkor a folyton dicsekvő Fidesz-kormánynak sem okozhat nehézséget! Szavazzák meg az MSZP javaslatát, kapjanak azonnali segítséget a drágasággal küzdő emberek!

MSZP