mszp.hu | Belföld
2020. július 08. 14:10

Brutális KSH adatok: egekben az élelmiszerárak, de mit tesz a kormány?

Brutális KSH adatok: egekben az élelmiszerárak, de mit tesz a kormány?
A kormány továbbra sem hajlandó segítséget nyújtani azoknak a százezreknek, akik utcára kerültek vagy azoknak a tömegeknek, akiknek olyan mértékben csökkent a jövedelmük, ami miatt elviselhetetlenné válik az árnövekedés.

Ugyanígy magára hagyja a Fidesz azt a közel egymillió kisnyugdíjast is, akinek az ellátása az átlagnyugdíj alatt van; azokat, akik már képtelenek lépést tartani az árak drasztikus emelkedésével. 7,8%-kal emelkedtek az élelmiszerárak, de a kormány továbbra is azt mondja, hogy mindenki érje be az év eleji 2,8%-os nyugdíjemeléssel.
 
Ott tartunk, hogy már a zöldséget is húsárban mérik, és eljöhet az az idő, amikor egy kisnyugdíjas örülhet, ha egy héten egyszer zöldség, vagy gyümölcs kerül a tányérjára.
 
Bezzeg a fideszes haverok biztosan nem fogják megérezni az emelést, hiszen továbbra is bőkezűen, több száz milliárd forinttal támogatja őket a kormány. Azt viszont továbbra sem lehet tudni, hogyan akar a Fidesz segíteni a nehéz helyzetbe került tömegeknek.
 
Az MSZP szerint a nyugdíjasoknak és az állás és jövedelem nélkül maradt embereknek azonnali segítséget kell nyújtani, ezért elvárjuk, hogy az álláskeresési támogatás időtartamát és összegét bővítsék 9 hónapra és minimum nettó 100 ezer forintra.

Továbbá tisztességes, értékálló nyugdíjemelésre van szükség, ezért el kell indítani az alacsony összegű nyugdíjak felzárkóztatását, egyrészt a minimálnyugdíj radikális megemelésével, másrészt a 13. havi nyugdíj igazságos bevezetésével.
 
MSZP
 
Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke

Kapcsolódó párttagok