mszp.hu | Belföld, Gazdaság
2021. augusztus 02. 14:55

Brutálisan drágítja a házhoz szállított ételeket a Fidesz-kormány adóemelése! Újabb titkos megfigyelésekre kell a pénz Orbánéknak?

A Fidesz nem akarja, hogy az emberek olcsóbban ehessenek, ezért augusztus 1-től egy brutális adóemeléssel 5 százalékról 27 százalékra emelték a házhoz szállított ételek és italok áfáját. Ez 22 százalékos drágulást jelent, ami a Fidesz-kormány zsebébe folyik be!

A Fideszt nem érdekli, miként boldogulnak a vendéglősök, és arra is magasról tesznek, hogy ismét nőhet a járványveszély, az embereknek pedig sokkal többet kell majd költeniük étkezésre. Úgy látszik, az adóemelő Fidesz-kormánynak kell a pénz az újabb titkos megfigyelésekre, luxusjachtokra, magánrepülőgépekre, újabb birtokokra és kastélyokra.

A házhoz szállított ételek és italok áfája 2020. november 14-e óta 5 százalék. Ezt a kedvezményes adót azért vezették be, hogy a járvány miatt nehéz helyzetbe került vendéglátóhelyek talpon tudjanak maradni, az emberek pedig kedvezményesebb áron tudjanak enni úgy, hogy közben a fertőzés terjedésének esélye is csökken.

A Fidesz mostani adóemelése drágulást okoz, ami pénzt húz ki az emberek zsebéből, csökkenti a vendéglátóhelyek forgalmát, miközben az éttermi találkozások növelik a negyedik hullám fertőzéseinek veszélyét.

Az MSZP szerint tilos emelni a házhoz szállított ételek és italok adóját! Ezért felszólítjuk az adóemelő Fidesz-kormányt, hogy állítsák vissza ennek a termékkörnek az 5 százalékos áfáját, ne akarjanak ezen is nyerészkedni!

MSZP