Belföld | Magyar Nők Szövetsége búcsúzás
2013. május 10. 11:21

Búcsúzunk Dr. Asbóthné Thorma Judittól

Az MSZP Nőtagozata szomorúan értesült arról, hogy elhunyt dr. Asbóthné Thorma Judit, a Magyar Nők Szövetségének volt elnöke.

1989-2011 között, a rendszerváltozás küzdelmes éveiben, a társadalmi demokrácia és esélyegyenlőség magvalósítása érdekében vállalta a nők érdekeinek, jogainak képviseletét, védelmét. Mindig kikérte társai véleményét, fontos volt számára a vidéki nők élete. Civil keretek között dolgozott azért, hogy a fontos társadalmi döntésekben több nő számára legyen felelősségteljes részvételi lehetőség, hogy a gazdasági, politikai döntések ne sértsék a nők önrendelkezési jogát, hogy ne legyen bocsánatos bűn a nők és gyermekek elleni családon belüli erőszak. Tudta, hogy ezek ellen csak szervezetten, együttműködve lehet küzdeni. Maximalista volt a nők érdekképviseletében.
 
A Magyar Nők Szövetsége elnökeként végzett munkáját a továbbiakban a női civil szervezetek további együttműködésével, szervezettebben kell folytatnunk. Dr. Asbóthné Thorma Judit, a magyar demokratikus nőmozgalom képviselője ezt az örökséget hagyta ránk.
 
Egy nagyszerű harcos egyéniség hagyott el bennünket.
 
Munkatársai és családja fogadja őszinte részvétünket!