mszp.hu | Belföld | Budapest Orbán Városliget
2018. október 04. 10:01

Budapest 11 kérdése Orbán Viktorhoz

Orbán Viktor miniszterelnök a napokban a budapesti Városházára látogat. Tudjuk, hogy Orbán csak azért jön, hogy megmutassa, ki az úr a háznál, és bejelentse, az ő jelöltje Tarlós István, őt indítja a jövő évi önkormányzati választáson.
De a kormányfői látogatás jó alkalom arra, hogy hatalmi kérdések helyett arról beszéljünk, Tarlós helyett is, melyek a budapestiek szempontjából a legfontosabb kérdések és megoldandó feladatok.
 
Tudomásul veszi-e végre Orbán, hogy erős és önálló Budapest nélkül nincs erős és független Magyarország?
 
Befejezi-e végre Budapest ostromát, és hajlandó végre megadni Budapestnek, ami jár, a tiszteletet, a szabadságot és pénzügyi önállóságot?
 
Továbbra is fejőstehénnek nézi-e Budapestet, vagy a józan észre hallgatva visszaad minden általuk befizetett 10 forintból 1 forintot?
 
Visszahívja-e a Budapest nyakára ültetett két helytartót, Gulyás Gergelyt és Fürjes
Balázst, vagy Tarlós továbbra is gyámság alatt lesz?
 
Befejezi-e végre a budapesti fák irtását, és stadionépítés helyett inkább Budapest fásítását, parkosítását támogatja?
 
Továbbra is hidegen hagyja-e a budapestiek véleménye, akik ellenzik a Városliget beépítését?
 
Visszaad-e a napi befizetett 20 milliárd forint adónkból évi 15 milliárd forintot, a járhatatlan, balesetveszélyes, kátyús utak felújítására?
 
Visszaadja-e a budapesti közösségi közlekedéstől elvett évi 40 milliárd forintot, hogy legyen pénz a normális működtetésre és fejlesztésre?
 
Tud garanciát adni arra, hogy nem kerül-e életveszélybe, aki az állami egészségügyi ellátórendszer szolgáltatásait veszi igénybe Budapesten?
 
Hajlandó-e tenni azért, hogy megszűnjön a budapesti egészségügy katasztrofális állapota, vagy továbbra is csak szuperkórházak terveivel szédíti a budapestieket?
 
Ha a Lánchíd és a Váralagút egyidejű felújításáról nagy nehezen, de sikerült megállapodni, akkor miért nem megy ez minden, Budapest életét alapvetően meghatározó kérdésben?
 
Bízzunk benne, hogy Orbán nemcsak hatalmi és kommunikációs kérdések miatt jön a városházára, hanem komolyan veszi a budapestiek jogos igényeit.
Budapest többet érdemel!
 
Horváth Csaba,
az MSZP budapesti képviselői nevében

Kapcsolódó párttagok