mszp.hu | Belföld | EP2014 közlemény majális Budapest
2014. május 01. 13:25

Budapest a remény szigete

A remény szigetének nevezte a fővárost az MSZP budapesti frakcióvezetője a párt hagyományos május elsejei rendezvényén a Városligetben, mivel a párt Budapesten érte el a legjobb eredményt az áprilisi választáson. Horváth Csaba úgy fogalmazott: a májusi EP- és az őszi önkormányzati választás után legyen Budapest a szabadság szigete is.

„Nekünk, budapestieknek Európa egyet jelent a fejlődéssel. Európa benne van Budapest minden szépségében. A Margit hídban, a 4-es metróban, a Szabadság hídban, a Zeneakadémiában, az Állatkertben, vagy épp a megtisztított Dunában” – mondta Horváth Csaba a párt városligeti Majálisán.

A szocialisták fővárosi frakcióvezetője kijelentette: a Tarlós-féle városvezetés idején alig indultak beruházások és a Fidesz hibás döntései miatt már az uniós támogatások is veszélybe kerültek. Úgy fogalmazott: „ez nem hiba, ez már bűn”.

A frakcióvezető szerint Budapestnek biztonságosnak, tisztának és emberségesnek kell lennie, amelyet „nem pártkatonák és politikai szerencsevadászok irányítanak, hanem egy hozzáértő, szakértő csapat”. Mint említette: ő maga ezért a Budapestért dolgozik már 12 éve.

Horváth Csaba beszélt arról is, hogy Magyarország épp 10 éve lett az EU tagja. Mint mondta: Európával esélyt kaptunk, amellyel nekünk kell élnünk, mert „ha ezt az esélyt elengedjük, a szabadságunkat, a munkánkat, a biztonságunkat veszítjük el”.

„Mi, a baloldalon Magyarország jövőjét csakis az európai nemzetek közösségében látjuk” – mondta Horváth Csaba, aki a rendezvény résztvevőit az MSZP támogatására buzdította a május 25-i európai parlamenti választáson.

MSZP Budapest