Budapest gyorsít a lejtőn

Az MSZP szerint halmozódnak a budapesti városvezetés keltette botrányok, Tarlós István pedig eközben bujkál a nyilvánosság elől.

Budapest gyorsít a lejtőn, Tarlós István főpolgármester pedig eközben úgy csinál, mint egy előkelő idegen - fogalmazott Horváth Csaba, a szocialisták budapesti frakcióvezetője szerdán újságíróknak.

Az ellenzéki politikus szerint itt lenne az ideje, hogy Tarlós István kiálljon a nyilvánosság elé és magyarázatot adjon az "elbukott troli tenderről", az FKF felesleges és méregdrága sótárolóiról, a taxirendelet problémáiról, valamint a négy éve készen álló Rácz fürdő zárva tartásának okáról. Az MSZP magyarázatot vár arra is, hogy miért kellett "üresen álló plázát" csinálni az eredetileg kulturális célokra szánt CET-ből - fejtette ki.

Horváth Csaba elmondta, a városvezetés a botrányok tisztázása helyett szerdán arról dönthet, hogy Tarlós Istvánnak "már nem kell közgyűlést tartania ebben a ciklusban, ha nincs kedve".

Frakciótársa, Tüttő Kata arra hívta fel a figyelmet, hogy a közgyűlés szerdai ülésére összesen több mint hatezer oldalnyi előterjesztés érkezett, a képviselőknek pedig 385 esetben kell döntést hozniuk. Az ellenzéki politikus szerint ekkora mennyiségű iratanyagból nem lehet lelkiismeretesen felkészülni, így a kormánypárti képviselők a legtöbb esetben olvasatlanul szavazzák majd meg a szerdai előterjesztéseket.