mszp.hu | Belföld | 3-as metró
2014. december 11. 11:26

Budapest nem hagyja annyiban a 3-as metrót!

Mindenki emlékszik az önkormányzati választás előtti három hónap fideszes ígéreteire a 3-as metró felújításáról. Mára a napnál világosabb: a fideszeseknek tényleg nem számít a metrón utazó napi 400 ezer utas, nem számítanak a metró leállásai, az életveszély felé sodródó műszaki állapot.

A Fidesz-kormány ismét hazudott. Nyáron a Parlamentben Lázár János maga ismerte el, hogy fel lehetne újítani a 3-as metrót uniós forrásból, azaz a döntés világos: lehetne, de nem akarják megcsinálni.

A 3-as metró mellett számos más, a Fidesz fővárosi kampányában megígért közlekedési fejlesztés sem szerepel. De Budapest nem hagyja magát, nem hagyja a 3-as metrót. Egyszer a kormány már meghallotta a fővárosiak hangját: nyáron az MSZP Budapest kezdeményezésére több tízezren követelték az „Azonnali metrófelújítást!”.

Elvárjuk a Fidesz és minden más párt most megválasztott fővárosi politikusaitól, a városvezetéstől, polgármesterektől, önkormányzati és országgyűlési képviselőktől, hogy velünk együtt követeljék a kormánytól a 3-as metró azonnali felújítását.

Ezért folytatjuk az aláírásgyűjtést. Követeljük, hogy a Fidesz tartsa be a város követelését, saját vállalását és módosítsa saját kormányának határozatát! Budapest nem hagyja magát!

Kunhalmi Ágnes,
az MSZP budapesti elnöke