MTI/mszp.hu
2012. szeptember 13. 09:15

Budapest végveszélye már nem kérdés

Az MSZP szerint Budapest végveszélye már nem kérdés, a csütörtöki közgyűlésen több olyan előterjesztést is tárgyalnak, amelyek azt bizonyítják, hogy a városvezetés Budapest csődjével kalkulál.

Horváth Csaba, az MSZP frakcióvezetője a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján a főváros tervezett hitelfelvételére utalva azt mondta, ez "csak egy csepp a tengerben", ez az első azon hitelek sorában, amelyet nem fejlesztésre, hanem működésre vesznek fel.     

Szerinte nem hitelre, hanem több bátorságra lenne szükség, Tarlós István főpolgármesternek az lenne a kötelessége, hogy Orbán Viktor kormányfőnél tárgyalóasztalnál harcoljon ki jobb feltételeket Budapestnek, és nem az, hogy a fővárosiakra vessen ki új adókat.     

Pozitívumként értékelte ugyanakkor, hogy újra emelt szinten működik majd a fővárosi közvilágítás, ezért korábban fognak felkapcsolódni a lámpák. Kérdés - vetette fel -, hogy a néhány hónapos csökkentett szintű szolgáltatás miatt hány baleset következett be és hányan váltak bűncselekmény áldozatává.