mszp.hu | Belföld
2021. december 23. 12:42

Bűncselekmény egy világjárvány alatt az emberek egészségén spórolni!

Bűncselekmény egy világjárvány alatt az emberek egészségén spórolni! – Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy ne vegye el az Egészséges Budapest Program keretösszegét!

A Fidesz-kormány felelőtlen pénzszórásának nem lehet kárvallottja az Egészséges Budapest Program! Egy világjárvány alatt, közel 40 ezer honfitársunk halála után az emberek egészségén, a gyógyításon spórolni bűncselekmény, ezért az MSZP felszólítja a kormányt, hogy ne vegye el a budapesti kerületek egészségügyi fejlesztéseit szolgáló jövő évi keretösszegét!

A kormány őrületes költekezésbe kezdett, aminek a fenntarthatatlanságát már úgy tűnik, hogy belátták a fideszes politikusok is, azonban ne onnan vegyenek el forrásokat, ahol égető szükség van rájuk. Ha meg akarják húzni a nadrágszíjat, akkor kezdjék az oligarcháik pénzelése terén. Egyes számítások szerint, ugyanis Orbán Viktor felcsúti jó barátja csak idén 720 milliárd forint közpénzt nyert el. A Fidesznek semmi se drága, ha haveroknak kell a pénz: a vadászati világkiállításra is jutott 70 milliárd forint, de egészségügyi fejlesztésekre nincs 10 milliárd.

A Fidesz ezzel az egészségügyi megszorítással ismét elárulta a budapestieket! Azonban nemcsak Budapesten, hanem sehol az országban nem lehet spórolni a magyar emberek egészségén! Kevesebb pénzt az oligarcháknak, több pénzt az egészségügynek!

Horváth Csaba,
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciójának vezetője