mszp.hu | Belföld | ingatlanvagyon MNB per
2015. február 24. 09:31

Burány Sándor pert nyert

A Fővárosi Törvényszék döntése szerint a Magyar Nemzeti Bank köteles kiadni a jegybank által az elmúlt években vásárolt ingatlanok értékbecsléseit, vagy ezek hiányában beismerni, hogy ilyenek nem készültek. A bíróság 2015. február 23-án hozott elsőfokú ítéletben továbbá kötelezte az MNB-t az I.M.G. Inter Media Grouppal kötött, 6 milliárd forint + áfa összegű keretszerződés kiadására is.

Burány Sándor 2014. szeptember 2-án adatigényléssel fordult a Magyar Nemzeti Bankhoz, miután a sajtóban sorozatosan megjelent információk szerint az MNB még fideszes mércével mérve is pofátlanul és gyakorlatilag korlátlanul költ el milliárdokat. A jegybank az igényt csak részben teljesítette, a Költségvetési Bizottság MSZP-s elnöke ezért az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény rendelkezései alapján keresetet nyújtott be a Fővárosi Törvényszékre.
Matolcsy György ez után nem titkolhatja tovább, hogy mire költi közpénzeket, illetve hogyan gazdálkodik a rá bízott adófizetői pénzekkel.

MSZP