mszp.hu | Belföld | helyreigazítás közmédia MTI
2017. március 23. 12:20

Burány Sándor soha nem „románozott”, ezt csak az MTI írta, amiért az MSZP helyreigazítást követel

Nem igaz, amit a magyar médiumok állítanak Burány Sándor kijelentésével kapcsolatban: az MSZP frakcióvezető-helyettese soha nem mondott olyat, hogy a Heineken és az Igazi Csíki Sör közötti nézeteltérés „román vita” lenne. Ezt a valótlanságot tartalmazó megfogalmazást az MTI OGY Krónikája tartalmazta, melyet az MTI 2017. március 20-án, hétfőn 20:31 perckor adott ki.

Burány Sándor parlamenti felszólalásában szó szerint azt mondta:
„Ez a törvényjavaslat a legnagyobb bűn, mert erre pedig az a válasz, hogy a hazai politikai hatalom az bosszút áll a Heineken magyarországi leányvállalatán – hazai gyárról beszélünk, hazai munkásokat foglalkoztató gyárról beszélünk –, a Heineken romániai vállalatának piaci magatartása miatt, és ez megengedhetetlen. A törvényhozást nem lehet bunkósbotként használni.” A felszólalás megtekinthető itt:

Burány Sándor felszólalásáról az MTI OGY Krónikája az alábbi, megtévesztő tartalmú tudósítást adta ki:
„Burány Sándor, az MSZP vezérszónoka azt hangsúlyozta, hogy az Igazi Csíki Sör és a Heineken közti vitában mindegyik fél hibás, de az igazi bűn ez a törvényjavaslat, mert egy román vitára ezzel azt a választ adják Magyarországon, hogy a politikai hatalom bosszút áll a holland sörgyártón. „A törvényhozást nem lehet bunkósbotként használni” - jelentette ki.”
(btivbkgybztbpt MTI 2017. március 20., hétfő 20:31)

Teljesen világos, hogy a magyar médiumok az MTI megtévesztő tartalmú tudósítása alapján tulajdonítanak Burány Sándornak egy olyan kijelentést, amit ő valójában soha nem mondott.

Ezért felszólítjuk az MTI-t, hogy korrigálják a valótlanságot tartalmazó tudósításukat, a magyar médiumokat pedig arra kérjük, hogy távolítsák el felületeikről a hamis hírt, illetve a fentebb hivatkozott parlamenti felszólalás videófelvétele alapján tájékoztassák a közvéleményt a valóságról.

Kapcsolódó párttagok