Csak 2010 óta példátlan

Magyarország mai állapotában minden tisztességes megélhetést biztosító munkahelynek örülni kell. Mutatja ezt a miniszterelnök tegnapi nyilatkozata is, amelyben példátlan örömmel nyugtázta az általa ígért egymillió új munkahely 0,0001 százalékát kitevő száz új szentgotthárdi állás létrejöttét.

Orbán Viktor szerint "példátlan rekord", hogy a Vas megyei Szentgotthárdon száz új, adófizető munkahelyet létesít egy külföldi beruházó, jelen esetben az Opel. Ezúton jelezzük a miniszterelnöknek: az ilyesmi a 2010-es kormányváltás óta, a Fidesz ki- és beszámíthatatlan gazdaságpolitikája miatt számít különleges eseménynek.

Az viszont valóban példátlan, hogy az elmúlt fél évben közel 15 százalékkal nőtt a regisztrált álláskeresők száma abban a megyében, ahol a tömeges elbocsátások és a tömeges munkanélküliség korábban csak a híradásokban volt jelen.

Vas megye ma már nem a Fidesz példátlan gazdasági kudarcát leplezni próbáló miniszterelnöki mesedélutánokra kíváncsi. Hanem arra, hogy mint ajánl Magyarországnak az a párt, amelyik a legnagyobb felelősséget viseli a Fidesz mielőbbi leváltásában, majd egy új, reményt és biztonságot teremtő korszak nyitásában.

Az MSZP Nyugat-Magyarország Programja a saját erőforráson alapuló, valódi fejlődést biztosító fejlesztéspolitikáról, a kiemelt vállalkozói övezetek kialakításáról, a kkv-szektor erősítéséről, a beruházásbarát gazdasági környezet újrateremtéséről szól.

Nemény András,
országgyűlési képviselő