mszp.hu | Belföld, Gazdaság
2021. június 30. 14:22

Csak a bűnösök titkolóznak – a Fidesz hozza nyilvánosságra az autópálya-koncesszió háttérszámításait!

Rogán Antal határozottan állítja, hogy az állam jól fog járni azzal, hogy 35 évre magánkézbe adja az autópályák üzemeltetését, azonban hogy ezt mi alapján gondolja a miniszter, nem tudhatjuk, mert a számításokat 10 évre titkosították.

Mire ez az ismételt titkolózás? Ha ez annyira jó üzlet, akkor miért nem áll elő a kormány a konkrétumokkal? Nem bonyolult a képlet, ha a Fidesz úgy gondolja, hogy ez egy jó megoldás, akkor bizonyítsa is be, de a propagandaminiszter szavainál többre lesz szükség!

Az állami vagyon felgyorsított kiszervezése, a nyilvánosság elől eltitkolt döntés-előkészítő anyagok, minden jel arra mutat, hogy a Fidesz valóban valamelyik nemzeti oligarchának vagy egy Fidesz-közeli külföldi havernak akarja átjátszani az autópályák üzemeltetéséből származó nyereséget.

A Fidesz 2022-ben vereségre készül, ezért még előtte a lehető legtöbb pénzt ki akarja lopni és biztosítani akarja saját maga és a haverjai számára. Ugyanakkor ezúton is jelezzük, hogy a választás után megalakuló új kormány ezt a pályázatot és a megkötésre kerülő szerződést semmisnek fogja tekinteni, és mindenkinek, aki ebben a bűnös eljárásban közreműködik, a törvény előtt kell majd felelnie.

Az MSZP célja, hogy megszüntesse a közvagyon kiszervezését és magánosítását, ezért a kormányváltást követően meg fogja szüntetni a Fidesz által kialakított rendszert és vissza fogja szerezni az állami vagyont.

MSZP