Csak a duma megy, az ígéretek teljesítése nem

Selmeczi Gabriella ma is jobban tette volna, ha csöndben marad. Azok után, amit a magyar munkavállalók nyugdíj-megtakarításaival művelt, összesen egy sajtótájékoztatót kellene tartania: azt, amelyiken elárulja, hova lett az a 3000 milliárd forint, amitől a Fidesz "megvédte" az embereket. Ugyanis az államadósság annak ellenére nem csökken, hogy a nyugdíjvagyont is a büdzsébe öntötték.

A Fidesz-szóvivő szokása szerint hazudik: nem igaz, hogy 30 hónapja nő a foglalkoztatás Magyarországon. Hazudik a minimálbérről is: a munkaadók ma több járulékot fizetnek az államnak, a munkavállalók kevesebb vásárlóértékkel bíró fizetést visznek haza, mint 2010-ben. Ezzel egyedül a
költségvetés jár jól, az átlagember nem. Az egykulcsos adórendszer vesztesei jóval többen vannak, mint a kiváltságos helyzetben lévő nyertesek.

A Fidesznek egy dologban igaza van: az emberek a kormány teljesítményéről, eddigi erőfeszítéseiről szeretnének hallani. Valamint tényeket, nem pedig a Fidesz szóvivőjének féligazságait és nettó hazugságait. Ezért aztán hazudhat Selmeczi Gabriella akármit: Magyarországon ma kevesebben dolgoznak, és kevesebbet érő pénzért, mint 2010 előtt.

Csak a duma megy, az ígéretek (lásd: egymillió új, adófizető munkahely) teljesítése nem. Magyarország jobbat érdemel.

Gúr Nándor,
a Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság elnöke,
az MSZP alelnöke