mszp.hu | Belföld | fizetésemelés közlemény | Foglalkoztatás
2016. szeptember 17. 14:47

Csak a fizetésemelés oldhatja meg a hazai munkaerőhiányt!

Csak a fizetésemelés oldhatja meg a hazai munkaerőhiányt!
A magyarországi munkaerőhiányt kizárólag egy széles körű fizetésemelés oldhatja meg. Ma az emberek nem kapják meg azt a pénzt, amiért megdolgoznak, ezért egyre többen mennek külföldre dolgozni, s ez az egész magyar gazdaságra óriási veszélyt jelent. Ezért az általános és jelentős mértékű fizetésemelés nem politikai adomány, hanem sürgető gazdasági szükségszerűség, amit már rég meg kellett volna lépni.
A Fidesznek volt hat éve kialakítani egy működő munkaerőpiacot, de kudarcot vallottak. Szétverték a szakképzést és alacsonyan tartják a fizetéseket. Emiatt ürülnek ki egyes szakmák, ennek a káros következményeit érzik az emberek és a munkaadók egyaránt.
 
A Fidesz-kormánynak be kell fejeznie a pótcselekvést. Nem a járulékok esetleges csökkentése, vagy a külföldi munkaerő hazánkba csábítása jelenti az igazi megoldást, hanem az általános jelentős mértékű, és valóban kézbe adott fizetésemelés.
 
A fizetésemelés alapozhatná meg a tisztességes megélhetést, a fizetésemelés állítaná meg a munkaerő kivándorlását, a fizetésemelés hozná vissza a hiányszakmákba a szakképzett dolgozókat és a fizetésemelés teremthetné meg azt a fizetőképes vásárlóerőt is, amely a magyar gazdaság növekedésének motorja lehet.
 
MSZP

Kapcsolódó párttagok