2011. február 16. 08:21

Csak a kormányt nem érdekli az egekbe szökő üzemanyagár

Úgy tűnik, ebben az országban már csak a Fidesz-KDNP-t nem érdekli, hogy egyre magasabbra kúszik a benzin, a gázolaj, és ezzel együtt az élelmiszerek ára. Az MSZP ismét felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul tegyen lépéseket az üzemanyagárak csökkentése érdekében.

A Fidesz-KDNP-kormány elhibázott gazdaságpolitikája (fogyasztókra háruló válságadók, forintbedöntések stb.) miatt extrém módon drágult az élet az elmúlt hónapokban, és az egyre inkább elszabaduló üzemanyagárak árfelhajtó hatása is az embereken csapódik le.

Ma újabb három forinttal emelkedett a gázolaj ára. Ezzel a fuvarosok által használt üzemanyag gyakorlatilag elérte a benzin átlagárát, s elemzők szerint a következő hetekben le is hagyhatja azt. A közeljövőben több százezer autósnak és minden fuvarosnak tovább növekednek a költségei, s ez az alapvető fogyasztási cikkek árában is egész biztosan meg fog jelenni.

Úgy tűnik azonban, hogy a Nemzeti Ügyek Kormányát ez a valóban az egész nemzetet érintő ügy a legkevésbé sem érdekli.  Hiszen - bár ellenzékben még azt mondták, a kormánynak igenis van lehetősége az energiaárak mérséklésére csak akarnia kell - az elmúlt hónapokban egy szalmaszálat sem tettek keresztbe az üzemanyagárak csökkentéséért, egyetlen javaslattal sem álltak elő annak érdekében, hogy például a kenyér ára ne közelítse meg a 400 forintos rémálomhatárt.

Pedig - ha már saját indítványt kidolgozni az "őrült" alkotmányozás hevében nem képesek -, legalább az MSZP által tavaly benyújtott, részletesen kidolgozott megoldási javaslatot befogadhatnák. Továbbá az is sokat segítene az egyre nehezebb körülmények között élő magyar embereken, ha a kormány több mint kilenc hónap után most már előállna egy hiteles gazdaságpolitikával, továbbá spórolna végre a forint azonnali és nagyarányú gyengülését eredményező felelőtlen kijelentésekkel.

Török Zsolt,
szóvivő