mszp.hu | Belföld
2015. július 27. 12:28

Csak a plakátokon és a fideszeseknél működnek a reformok

Ismét a Vajna-család hivalkodásától hangos a média: Ibiza buliszigetére magánrepülővel, a Hungaroringre pedig magánhelikopterrel ruccant le a Fidesz film- és kaszinókirályának felesége. Andy Vajna csak az ajándékba kapott kaszinóiból 7-10 milliárd forintot kaszál évente, miután a Fidesz-kormány ma is bőkezűen elengedi neki az áfát, és a minden vállalkozásra nézve kötelező onlinekassza-bekötés alól is felmenti.

Utaznak persze a magyarok is, csak nem nyaralni, hanem dolgozni: a KSH friss felmérése szerint egy év alatt 12 százalékkal nőtt a munkavégzés céljából külföldre távozók száma, és a balatoni turisztikai üzletágból való tömeges kiáramlás finoman szólva sem azt valószínűsíti, hogy az idei évre megfordult volna az elvándorlási trend.

Nyaralni ugyanakkor egyre kevesebb magyar jut el: 2014-ben a lakosság több mint fele nem utazott el belföldi úti céllal úgy, hogy a meglátogatott helyen éjszakázott volna, méghozzá az anyagi lehetőségek hiánya miatt.

Működnek tehát a fideszes reformok – a plakátokon és a fideszes haveroknál. A többségnek pedig saját nyaralási fotók helyett maradnak a kormánybiztos feleségéről a bulvársajtóban lehozott luxusbeszámolók.

Bangóné Borbély Ildikó,
a Népjóléti bizottság tagja