2011. szeptember 29. 15:14

„Csak az önkormányzat”

Elutasította és indokolatlannak tartja a Heves Megyei Főügyészség a Heves Megyei Közgyűlés MSZP Frakciójának négy képviselője (Nagy Imre, Szabó Gyula, Korózs Lajos és Fekete László) által tett feljelentést és az azt követő fellebbezést, amely a Heves Megyei Önkormányzat adósságrendezési eljárásával kapcsolatban született ismeretlen tettes ellen – tájékoztatta a sajtót csütörtöki Megyeházán tartott tájékoztatón Nagy Imre, a megyei közgyűlés MSZP frakciójának vezetője.

Nagy Imre elmondta, hogy a Heves Megyei Főügyészség álláspontja szerint a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságnak - az oda is megtett majd elutasított feljelentésre -, panasz lehetőségét sem kellett volna biztosítania. A Főügyészség azzal indokolta az elutasítást, hogy a négy feljelentést tevő képviselő nem érintett az ügyben. A megye csődbevitelében valóban nem vagyunk érintettek, de sok kárvallottja van az ügynek. A Főügyészség szerint csak a Heves Megyei Önkormányzat a kárvallott, így csak az önkormányzat élhet feljelentési lehetőséggel. Nem valószínű tehát, hogy Szabó Róbert (FIDESZ)  feljelenti saját magát.

Az MSZP frakcióvezetője kiemelte, hogy az intézmények, az azokban dolgozók és ellátásban részesülők, no pláne az innen elbocsátott dolgozók, mind kárvallottjai annak, hogy a megyei közgyűlés fideszes vezetése tudatosan adósságrendezési eljárásba vitte a megyei önkormányzatot. Ráadásul a folyamatról és annak mikéntjeiről hiányosan tájékoztatták a közgyűlési tagokat.